Zomercolumn: Roy Bouten

19-7-2012 door: Roy Bouten
Zomer. Een tijd waarin we wat meer baas zijn over onze eigen agenda's. Geen raads- of commissievergaderingen en minder bijeenkomsten voor jeugd- en jongerenwerk en Judoclub Lottum. Van vier tot vijf avonden in de week vergaderen naar vier tot vijf avonden in de week vrij. Tijd voor een goede invulling van deze avonden dus.
maskTop
Zomercolumn: Roy Bouten
maskBottom

Allereerst geniet ik wekelijks vele tientallen kilometers op de wielrenfiets of hardloopschoenen van de omgeving in Horst aan de Maas om te trainen voor de Amsterdam marathon.

Vooral een tochtje langs de Maas van Broekhuizen naar Grubbenvorst, via de Lottumse Siebersbeek en Houthuizermolen kan ik iedereen aanraden. Verstand op nul of juist gedachten op een rijtje zetten. Uitwaaien of lekker van de zon genieten. Of om samen met iemand in gesprek te gaan over onze samenleving, de (gemeente)politiek, de Partij van de Arbeid of over wat dan ook ter sprake komt.

Want dat is de tweede activiteit waar ik de afgelopen weken vele uurtjes mee heb gevuld: het in gesprek gaan met mensen. En of het nu een avondwandeling door Horst is over de arbeidsmarkt, een dinsdagavond op een terras in Tienray of een woensdagavond in een Grubbenvorster tuin waar we met zes mensen in 3,5 uur de wereldproblematiek beetje bij beetje op wisten te lossen. Alle twintig gesprekken tot nu toe waren de moeite waard en, net zo belangrijk, ze bieden inspiratie voor de rest van het jaar. Leuke initiatieven zoals Kunst op vakantie (zondag 22 juli) of Stichting Helpende Handen, maar ook ideeën waar we als politiek meer mee zouden moeten doen. Het leert echter vooral dat we alleen door het samen te doen bij kunnen dragen aan onze samenleving. Dit soort gesprekken gaan dan ook een vaste plek krijgen in mijn wekelijkse agenda, ook als die weer wordt gevuld met raadsactiviteiten. Wie gaat de uitdaging aan? ... neem even contact op.

Tot die tijd. Fijne zomer!

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie