Wout Poels wint Marco Pantani trofee

18-3-2010 door: Redactie
De in Swolgen geboren en in Blitterswijck woonachtige wielrenner Wout Poels (22) heeft twee weken geleden tijdens de vijfdaagse Ronde van Murcia (Zuid-Spanje) van zich laten horen. Hij wist de Marco Pantani trofee voor zich op te eisen door als eerste de hoogste bergtop van de Ronde van Murcia te passeren.
Wout Poels met de gewonnen Marco Pantani trofee

De Vancansoleil-renner fietste met de besten mee, onder wie Lance Armstrong (Radio Shack) en Denis Mentsjov (Rabobank), en eindigde als tweede in het bergklassement en achttiende in het algemeen klassement. Maar het mooiste vindt Wout Poels zelf het feit dat hij de Marco Pantani trofee won, omdat hij als eerste renner de top van de hoogste berg in de Ronde van Murcia bereikte tijdens de derde etappe. "Hier ben ik echt blij mee", reageerde Poels vlak na de finish. "Ze vragen mij weleens wie mijn favoriete voorbeeld in de wielersport is geweest. Dat heb ik eigenlijk niet. Maar ik heb wel altijd geweldig veel waardering en bewondering gehad voor de klimmer Pantani." De trofee bestaat uit een glaswerk, waarin levensgroot het typische Pantani-hoofd is afgebeeld.

De derde etappe was de lastigste van deze ronde, met twee klimmen van de 1ste categorie. Wout Poels: "Tijdens de bespreking met de ploegleiding hadden we afgesproken om op de berg aan te gaan vallen en te kijken hoe ver we zouden komen. Op de klim voelde ik me zo goed dat ik niet kon wachten om te gaan. Radio Shack, de ploeg van Armstrong, controleerde en ik stoof er na een kilometer vandoor, op jacht naar de vroege vluchters." De in Swolgen geboren Poels danste op de pedalen de steile berg op en eén voor één haalde hij de drie voorgangers in en kwam bij de eerste berg van de 1ste categorie als tweede boven. Lieuwe Westra, zijn ploegmaat, reed nog voor hem, maar tijdens de tweede en zwaarste klim wist Poels hem ook bij te halen. Ze reden kort samen, waarna Poels nog even schakelde en als eerste het hoogste punt bereikte.

Na afloop spoedde Wout Poels zich naar de bus van zijn ploeg om even bij te komen. Daardoor miste hij wel de uitreiking van de grote glazen trofee van Marco Pantani. Bij afwezigheid van Poels kreeg ploeggenoot Westra de trofee en hij reikte hem later uit aan Wout Poels. "Het belangrijkste is dat ik als eerste renner boven aankwam en de trofee won. Ik ben er echt trots op. Voor onze ploeg en voor mijzelf is dit een zeer geslaagde ronde, waar ik met een tevreden en voldaan gevoel op terugkijk", aldus de wielrenner.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie