Woningautomatisering

23-9-2009 door: Redactie
Op bezoek bij Hermkes Interieur uit Horst word ik geconfronteerd met de term woningautomatisering. Wat moeten we ons hierbij voorstellen?

“We vinden het heel normaal om allerlei technische snufjes in een auto te hebben zoals automatische deur­vergrendeling, climat control, ­antidiefstal alarm, elektrisch verstelbare stoelen, spiegels die automatisch naar binnen klappen”, zegt John Wismans van Carmentis.

“Is het niet vreemd dat dit fenomeen nog geen gemeengoed is in ons huis, de plek waar we het grootste deel van onze vrije tijd doorbrengen?”, vult Peter Luijpers van Hermkes interieur aan. John Wismans, directeur van Carmentis en Peter Luijpers, verkoop adviseur van Hermkes interieur, hebben elkaar gevonden. Beiden zijn op hun gebied innovatief en kijken naar de toekomst.

Hermkes Interieur en Carmentis werken samen om waarde toe te voegen aan elkaars producten, en brengen dit onder de aandacht in één showroom. “Op deze manier beleef je wat er op dit gebied allemaal mogelijk is”, aldus Wismans en Luijpers.

Het aanbrengen van elementen zoals veiligheid, luxe en comfort in het interieur, aangestuurd door een computersysteem via een touch panel of een mobiele telefoon wordt binnen enkele jaren gemeengoed.

Hier volgen enkele toepassingen:Als er in huis wordt ingebroken gaat het alarm af, gaan de rolluiken omhoog en de lampen aan, niet uit te schakelen door de inbreker en komt er een waarschuwing via de mobiele telefoon.

Het systeem wordt zo ingesteld dat er een thuissimulatie gecreëerd wordt tijdens afwezigheid. Als je gaat koken wordt met een druk op de knop van een design touch panel de verlichting geactiveerd, nodig om te kunnen koken. Als je gaat eten wordt via een ander knopje de sfeerverlichting geactiveerd.

Op afstand, via de mobiele telefoon, wordt de verwarming of de airconditioning aangezet. De systemen kunnen aangebracht worden in bestaande woningen en interieurs. Ideaal is als tijdens de bouw al rekening gehouden wordt met het fenomeen woningautomatisering. “Die architecten en bouwondernemers die meegaan in deze ontwikkeling onderscheiden zich daardoor ten opzichte van de rest”, aldus Luijpers en Wismans.

Wilt u graag weten wat er op het gebied van interieur en woningautomatisering allemaal mogelijk is? Bezoek de open dagen van ­Hermkes interieur en Carmentis aan de ­Industriestraat 17a te Horst op 25, 26 en 27 september.

Disclaimer | CopyrightŠ 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie