Wielerdriedaagse

7-10-2009 door: Redactie
De jeugdafdeling van voetbalvereniging SVEB uit Broekhuizen(vorst) organiseert samen met Van Leendert Transport en café-zaal ’t Dörp op 16, 17 en 18 oktober een wielerdriedaagse. Deze zal plaatsvinden in een feesthal bij van Leendert Transport, gelegen aan de Ooijenseweg 14 in Broekhuizenvorst. Met het evenement hoopt de club extra inkomsten te generen voor haar jeugdafdeling.
Ex-VVV voetballer Maurice Graef komt ook naar Broekhuizenvorst

Perry Laarakker namens de organisatie: “De opbrengsten gaan naar de jeugdafdeling. Deze extra inkomten worden uiteraard nuttig besteed. Denk aan kleine doelen voor bambino’s en F-jeugd, maar ook aan spelmateriaal. Zo hebben we al een keer de KNVB-voetbaltruck laten komen. Een spelspektakel voor alle jeugdteams, waar de vele facetten van het voetbal in spelvorm terugkeren. Dit alles kost geld, dat moge duidelijk zijn. We kunnen als jeugdafdeling niet altijd bij het hoofdbestuur aankloppen. Wel wordt in overleg met het hoofdbestuur materiaal aangeschaft”, aldus Perry.

Hij vervolgt: “Veel verenigingen hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Je wilt de contributie niet meteen verhogen en door middel van een wielerdriedaagse kunnen we de jeugd toch het een en ander bieden en de kosten enigszins in de hand houden.”

Op de vraag of men ook hogere kosten heeft wanneer men in een hogere klasse speelt, is het antwoord stellig. “Het antwoord hierop is nee! Ik spreek uiteraard in het geval van een kleine vereniging als SVEB. We proberen zo lang mogelijk in de 4e klasse te voetballen en een uitschieter naar de 3e klasse zullen we, als de kans zich voordoet, met beide handen aangrijpen. Maar of je nu 3e, 4e of 5e klasse voetbalt: dit heeft geen effect op je kosten als vereniging.

Qua inkomsten is het soms aantrekkelijker om in de regio te blijven spelen, aangezien je dan iets meer kans maakt op derby’s tegen verenigingen uit de buurt. Die brengen weer supporters mee, die dan weer geld in het in het laatje brengen.” In totaal heeft SVEB vijf seniorenteams, een damesteam en circa twaalf jeugdteams. Daarnaast heeft de club ook een elftal dat meedoet aan G-voetbal (voetballertjes en voetballers met een beperking). SVEB telt 375 leden, die worden ondersteund door vele vrijwilligers.

De wielerdriedaagse die driejaarlijks wordt gehouden, belooft een ware happening te worden. Perry: “Tijdens deze drie dagen zullen zestien teams uit de regio het tegen elkaar opnemen in drie verschillende disciplines: een achtervolging, een koppelrace en een sprint. Dit levert uiteindelijk op zondag, tijdens de finales, een winnend team op.

Naast deze wedstrijden met regionale teams, organiseren we ook elke avond een prominentenrit. Vrijdagavond wordt dit een gemeentelijke aangelegenheid met het oog op de fusie van de gemeenten Sevenum, Meerlo-Wanssum en Horst aan de Maas. Vanuit Sevenum komen burgemeester Mengde en de wethouders Selen en Dinghs naar Broekhuizenvorst. Uit Horst aan de Maas wethouder Litjens en vanuit Meerlo-Wanssum burgemeester Hahn.

Het programma op de vrijdag begint om 19.00 uur. Zaterdagavond begint het fietsen om 18.00 uur. Tijdens de prominentenrit zullen enkele oud-trainers van SVEB op de fiets klimmen. Zondags begint het programma om 17.00 uur en vinden de finales plaats.

Daarna vindt de prominentenrit plaats met enkele bekende profvoetballers. Dirk Marcellis (PSV), Willem Janssen (Roda JC), Jens Janse (Willem II) en Niels Fleuren (VVV) zullen het tegen elkaar opnemen in de ‘mooiste’ rit van het weekend. Deze laatste prominentenrit wordt gepresenteerd door een oud-voetballer van VVV, Maurice Graef.

Het weekend eindigt met het trekken van winnende lotnummers. We hebben een loterij georganiseerd met als hoofdprijs een geheel verzorgde reis naar de voetbalwedstrijd Bayern München – HSV.” Zie ook www.sveb.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie