Wethouder Freek Selen dient ontslag in

18-10-2011 door: Redactie
Freek Selen van Essentie heeft op dinsdag 18 oktober met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend als wethouder van de gemeente Horst aan de Maas. In een brief aan burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas laat hij weten om persoonlijke reden zijn functie neer te leggen.
maskTop
Wethouder Freek Selen dient ontslag in
maskBottom

Freek Selen studeerde politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij werd direct na zijn studietijd benoemd tot wethouder voor Sevenum2000 in Sevenum. Met de herindeling in het vooruitzicht was Selen in 2009 een van de initiatiefnemers voor de nieuwe lokale partij Essentie. In november van dat jaar werd hij verkozen tot lijsttrekker. De verkiezingen verliepen uiterst succesvol en leverde Essentie zes zetels op in de gemeenteraad.In januari 2010 werd Freek Selen benoemd tot wethouder in Horst aan de Maas met als portefeuilles wonen, lokale economie, sport en verkeer en vervoer.

In de brief aan het college, waarin Selen zijn ontslag aankondigt laat hij weten dat het een zware en emotionele beslissing was om halverwege de ambtstermijn zijn ontslag in te dienen. Ondanks het plezier dat hij aan zijn werk beleefde was de rek er uit. Vooral het plotselinge overlijden van partijgenoot Frank Wintels, in het voorjaar van 2011, heeft hem enorm aangegrepen en hem aan het denken gezet. Hij schrijft: ‘Op persoonlijk vlak wordt het tijd om te investeren in mijn privéleven, iets wat op dit moment niet goed lukt.’ Zowel het college van Horst aan de Maas als zijn partij Essentie laten in een eerste reactie weten het jammer te vinden dat Selen vertrekt, maar tonen beiden begrip voor zijn beslissing. Wat de 30-jarige Freek Selen na zijn vertrek gaat doen en wie hem als wethouder gaat opvolgen is nog niet bekend.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie