Wereldwinkel en Kinderboekenweek bij BiblioNu

29-9-2010 door: Redactie
Bijna vierhonderd Wereldwinkels en Fair Trade Shops verkopen de mooiste wereldcadeaus. Vanaf 25 september tot november is bij BiblioNu Horst een overzicht te zien van het assortiment van de Wereldwinkel.

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. De verkoop van de wereldcadeaus helpt hierbij. Dit is het fairtrade principe.

Een wereldwinkelcadeau is volgens eeuwenoude tradities gemaakt, met een hedendaags tintje. Afkomstig uit bijvoorbeeld India, Ghana, Madagaskar, Tibet. Van houtsnijwerk en keramiek tot sieraden en foodproducten. Elk cadeau vertelt bovendien een eigen verhaal. Hoe het soms met maar weinig middelen is gemaakt of hoe de makers met de verkoop ervan hun bedrijf hebben opgebouwd. Of simpelweg dat zij hun kinderen nu naar school kunnen sturen.

Naast de expositie van de Wereldwinkel, staat van 6 tot 16 oktober de Kinderboekenweek 2010 centraal bij BiblioNu. Het motto is De Grote TekenTentoonstelling, beeldtaal in kinderboeken. In alle vestigingen van BiblioNu is een 'Grote TekenTentoonstelling' te zien. Deze tentoonstellingen zijn gemaakt door leerlingen van basisscholen. De leerlingen hebben illustraties gemaakt bij bekende kinderboeken, sprookjes en verhalen.

Kinderen kunnen meedoen met een speurtocht. De kinderen moeten ontdekken welk kinderboekenfiguur is getekend door welke illustrator. Onder alle goede inzendingen worden prijzen verloot.
In alle vestigingen komen de groepen 4 van de basisscholen op bezoek voor het groepsbezoek "Zoom & Zap en De Grote Tekententoonstelling" in het Duizend- en één boekenmuseum. Daarna gaan de kinderen met allerlei activiteiten en verwerkingsopdrachten zelf aan de slag met de illustraties.

Meer informatie over de Kinderboekenweek op www.biblionu.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie