Weer naar school

31-8-2017 door: Redactie
Na zes weken vakantie mogen ook de middelbare scholieren in Horst aan de Maas vanaf deze week weer aan de bak. De tijden van vrijheid en vakantiebaantjes zijn voorbij. De boeken zijn alweer opgehaald, de fietsenkelder staat weer vol fietsen en de kluisjessleutels zijn uit het onderste vakje van de rugzak gevist. Het nieuwe schooljaar is begonnen, zo ook op het Dendron College.
maskTop
Weer naar school
maskBottom

Britt Custers, Sterre Vergeldt en Vera van Gerven zitten in starten met tweede jaar van het vmbo. Zin in het nieuwe schooljaar? “Een beetje,” zegt Britt vertwijfeld. “De lessen en het huiswerk zijn niet echt leuk.” Toch vinden de meiden het ook wel leuk om iedereen weer te zien. En zelfs sommige lessen zijn leuk. “Gym en handvaardigheid, dat zijn wel leuke vakken,” lachen ze.

Luuk van den Brandt zit na vier jaar vmbo en één jaar havo, nu in havo 5, zijn eindexamenjaar. “Ik heb er best wel zin in,” zegt hij. “Vooral om iedereen te zien. Ik heb een ook fijn rooster, met veel eerste uren vrij. Omdat ik in Lottum woon, komt dat wel goed uit.” Het eindexamenjaar is natuurlijk altijd een spannend jaar. Voor Luuk valt dat wel mee. “Ik heb het natuurlijk al eens gehad op vmbo, dus met de zenuwen valt het wel mee.”

Mirthe van Lipzig en Britt Cox zitten in havo 4. “Ach, het kan erger,” zegt Britt. “De klas is best leuk.” Mirthe voegt toe: “En we hebben ook wel fijne leraren.” De twee beginnen nu aan hun eerste jaar in de bovenbouw, wat ook inhoudt dat ze dit jaar voor het eerst hun vakken hebben mogen kiezen. Op de vraag waar ze het meest zin in hebben antwoordt Mirthe dan ook zonder twijfel: “BSM!” BSM, Bewegen, Sport en Maatschappij, wordt alleen in de bovenbouw gegeven en is een aanvulling op Lichamelijke Opvoeding. Britt vult nog aan: “Ik heb ook wel echt zin in de werkweek en de uitwisseling.”

Lotte Wijnhoven doet havo 3 dit jaar over. “Ik heb er wel zin in,” vertelt ze. “Ik ben blijven zitten, dus ik heb nu een compleet nieuwe klas en ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen.” Het heeft ook minder leuke kanten. “Mijn vriendinnen van vorig jaar zijn nu allemaal naar de bovenbouw, dus die hebben andere pauzes. Maar dat zal wel goedkomen,” zegt ze.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie