Weer geen besluit over zwembad

8-2-2018 door: Redactie
De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft de beslissing over het zwembad in Horst weer uitgesteld. De coalitiepartijen CDA, Essentie en PvdA willen eerst nog meer onderzoek naar de gevolgen van verplaatsing van het zwembad naar Afslag10. Dat bleek dinsdag 6 februari tijdens de raadsvergadering.

De gemeenteraad boog zich dinsdagavond over het voorstel van het College van B&W om een nieuw zwembad te bouwen in Afslag10. Volgens het college is behoud van het huidige zwembad De Berkel te duur. Dit plan stuit op bezwaren van onder ander het comité ’t Zwembad mot Bliêve. Zij zijn bang dat de recreatieve zwemmer wordt benadeeld door de komst van een nieuw bad, onder andere doordat in de plannen het recreatiebad een stuk kleiner wordt en de glijbaan en het bubbelbad waarschijnlijk niet terugkomen. Ook de SP en D66 zijn tegen de bouw van een nieuw zwembad. “We hebben de indruk dat het college koste wat kost een nieuw bad wil”, aldus Jos Gubbels tijdens de raadsvergadering. “De Berkel is een zwembad voor alle doelgroepen. Sloop van het huidige bad zien we daarnaast als kapitaalvernietiging.” Ook Bart Cox van de SP vond dat met name de nadelen van De Berkel worden belicht. “De discussie wordt duidelijk één kant opgestuurd.”

De coalitiepartijen dienden dinsdagavond een voorstel in om het besluit over het zwembad uit te stellen. Zij willen dat er onder andere eerst gekeken wordt naar de gevolgen van verplaatsing van het bad eventueel samen met de sporthal. Ook willen ze dat gekeken wordt naar welke voordelen er op het gebied van duurzaamheid behaald kunnen worden. “Dat is geen stap achteruit”, verzekerde Bram Hendrix van Essentie. D66 en SP twijfelden daar echter over en ook het College van B&W was geen voorstander van het voorstel, liet wethouder Ger van Rensch weten. “We begrijpen dat er veel emoties spelen, maar we willen toch voorstellen nu de knoop door te hakken. We denken dat nieuwbouw als een aanjager gaat werken voor toekomstige ontwikkelingen in Afslag10. Daarnaast biedt het kansen voor de herinrichting van Horst-Zuid.” Zijn oproep had echter niet het gewenste effect. Het voorstel werd met zestien stemmen voor en acht tegen, aangenomen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie