'We zijn er bijna!' onder Kronenbergse leiding

10-8-2017 door: Redactie
Wie graag naar het Omroep MAX-programma We zijn er bijna! kijkt, heeft Lei en Ans Buijssen uit Kronenberg vast al voorbij zien komen op tv. In het zevende seizoen van dit programma wordt een groep vakantiegangers gevolgd terwijl ze vijf weken lang met de caravan door Ierland trekken. Lei en Ans vormen de reisleiding van de groep.
maskTop
'We zijn er bijna!' onder Kronenbergse leiding
maskBottom

Het echtpaar uit Kronenberg gaat al 10 jaar mee als begeleiding van kampeervakanties van de ANWB. “Zo hebben we al zestien reizen gemaakt”, vertelt Lei. “Meestal één in het voorjaar en één in het najaar. Zo kunnen we in de zomer zelf nog een weekje weg.” De kampeerreis in het voorjaar ging naar Ierland. Ans: “In januari werden we gebeld. Omroep MAX had de ANWB gevraagd of ze de kampeervakantie door Ierland mochten volgen voor We zijn er bijna!. Ik was heel verbaasd, want normaal gaat het programma altijd over een reis door een warm land.” Heel even hebben de twee getwijfeld of ze op tv wilden komen. “Maar zoiets maakt de reis wel heel speciaal, dus we zeiden al snel: ga maar lekker mee!”, aldus Lei. Ans voegt toe: “Je kunt wel altijd ‘nee’ zeggen tegen dingen die je spannend vindt, maar dan kom je nergens. En uiteindelijk was het echt geweldig leuk.”

‘Alles moest gefilmd worden’

Met zo’n veertig personen met eigen caravan trok de groep van camping naar camping door Ierland. Samen met Cees en Janny, die de technische problemen voor hun rekening namen, zorgden Lei en Ans ervoor dat alles goed verliep voor de kampeerders. “Wij doen de toeristische begeleiding”, vertelt Ans. “We geven iedere dag informatie over de camping waar we staan en wat er allemaal te doen is in de omgeving. Ook zijn we een luisterend oor bij problemen en helpen we bijvoorbeeld bij calamiteiten als een ongeluk, autopech of ziekte.” Lei: “De filmploeg was iedere dag aanwezig. Echt alles moest gefilmd worden. In het begin was dat wel even wennen, je bent onbewust toch wel de hele tijd bezig of je niks geks zegt of er raar uitziet. Maar het was een hele geruststelling dat we ook achteraf nog aan konden geven als we een gesprek of beeld er graag uit wilden laten knippen.” Presentatrice Martine van Os interviewde de reizigers op een hele fijne manier, vindt Ans. “Helemaal niet opdringerig. Ook deelnemers die in het begin aangaven liever niet te willen praten voor de camera, waren later helemaal om en vertelden hun hele levensverhaal. Martine stelde je echt op je gemak en daagde op een leuke manier uit om te vertellen.”

Veel leuke reacties

Twee afleveringen van het tv-programma zijn inmiddels uitgezonden en Lei en Ans krijgen ontzettend veel leuke reacties en belangstelling. Ze staan met interviews in tv-gidsen, kranten, worden gevraagd op de radio en waren vorige week nog bij het praatprogramma Jinek op NPO1. “De reisleiding van vorig jaar had ons al gewaarschuwd voor alle aandacht”, zegt Lei. “Maar dit hadden we niet verwacht.”

“Ik stond deze week nog bij de Jumbo toen ik op mijn rug getikt werd om een selfie met iemand te maken. Bleek dat een vriend van onze zoon te zijn die het programma had gezien”, lacht Ans. “En gisteren fietsten we naar Sevenum, riep iemand ons achterna: ‘Ik heb jullie gezien op tv!’. Ook op social media krijgt het programma veel reacties. Ans: “Dat is heel grappig om te zien. Soms wordt er wel een beetje de draak gestoken met het programma en worden al die pensionado’s die ’s ochtends al aan de koffielikeur zitten voor de gek gehouden. Maar daar kunnen wij zeker mee lachen. Die jongeren willen niets liever dan zelf later ook met zo’n reis mee.”

De eerste aflevering van We zijn er bijna! trok 1,6 miljoen kijkers. “Het wordt heel goed bekeken”, geeft Lei aan. “De kracht van het programma is de rust die het uitstraalt in deze hectische tijd. Je volgt gewoon een groep kampeerders. Er gebeurt eigenlijk helemaal niks spannends.” “Dat maakt het ontspannend”, vult Ans aan. “En je krijgt een mooi inkijkje in andermans leven.” Voor familie en vrienden van het echtpaar is het natuurlijk al helemaal leuk om naar het programma te kijken, vertellen Lei en Ans. “Zij zien nu eindelijk ook eens wat wij al tien jaar doen. We hebben er al zo vaak over verteld, maar nu ziet iedereen met eigen ogen waar wij twee keer per jaar al die tijd mee bezig zijn.”

We zijn er bijna! wordt de komende vier maandagen nog uitgezonden op NPO1 om 21.25 uur.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie