Broekhuizer Weerd pad

5-7-2018 door: Redactie
In Horst aan de Maas zijn vele kilometers aan wandeltochten te vinden. De routes voeren door de bossen, langs de oevers van de Maas, door dorpskernen en langs weilanden. HALLO Horst aan de Maas trok de wandelschoenen aan en ging de ‘paden op en de lanen in’. In deze aflevering: het Broekhuizer Weerd pad.
maskTop
Broekhuizer Weerd pad
maskBottom

De wandelroute ‘Broekhuizer Weerd pad’ voert je over de uiterwaarden van de Maas. Deze korte route van 4 kilometer laat een gevarieerd landschap zien, wat zeker de moeite waard is om te verkennen. De route is te volgen door middel van knooppunten die er voor zorgen dat je niet verdwaalt tijdens het lopen.

Het eerste knooppunt is bij het veer in Broekhuizen. Dit is het begin- en eindpunt van de route. Van te voren of na de wandeling iets eten of drinken is zeker mogelijk, aangezien er aan de Maas in Broekhuizen veel restaurants liggen. De Limburgse vlaai kunnen we zeker aanbevelen.

Het eerste gedeelte van de route is zeer goed te doen. Dit is nog een, tot zekere zin, verharde weg. Vanaf het pad heb je een prachtig uitzicht op de Maas en Broekhuizen zelf. Als dit afloopt is het eerste paaltje met knooppunt te zien. Het is een beetje onduidelijk, maar het knooppunt geeft een klein, beetje verwilderd paadje langs het water aan. Deze wegen kunnen zeker in nattere periodes drassig zijn. Een tip is dan ook om stevige schoenen aan te trekken die wel tegen een stootje kunnen. Dit pad voert je langs het water en de akkers. Op een punt in de route moet je zelfs een klein beekje trotseren. Het mag dan geen grote beek zijn, toch is opletten wel nodig. De stenen kunnen glad zijn, waardoor uitglijden niet onmogelijk is.

Buiten dat de weg een paar obstakels heeft, is het toch zeker de moeite waard. Van het ene verwilderde pad, leidt de route je naar een ander. Door een poortje, dat vee moet tegenhouden, kom je in een landschap terecht dat vol zit met dieren en groen. Dit gedeelte loopt dan ook langs een uiterwaard van de Maas. In deze uiterwaard zit water, waar veel vogels in verblijven. Aangezien er veel vogels rondvliegen en vee losloopt op dit pad, liggen er nogal wat uitwerpselen. Oppassen is dan ook wel nodig, maar er is ook nog genoeg ruimte om te genieten van het uitzicht. Vanaf de weg is de Maas is haar volle glorie te zien, met op de achtergrond Arcen. Dit alles vormt een mooi uitzicht, waar zeker even voor gestopt moet worden.

Na deze korte stop, is het nog maar een klein stukje voordat de route weer op de verharde weg komt. Dit is het laatste gedeelte van de route. Hier is het de bedoeling dat je alsmaar rechtdoor gaat, totdat de bebouwde kom van Broekhuizen weer in beeld komt. Vanaf hier is het niet helemaal duidelijk waar je moet lopen. Het knooppunt wijst namelijk de andere kant op, maar het is de bedoeling dat je door het centrum van Broekhuizen heen gaat. De route loopt weer richting het veer en daarbij ook het beginpunt van de route. Zoals eerder vermeld liggen daar genoeg restaurants om wat te eten of te drinken. De wandeling ‘Broekhuizer Weerd pad’ mag dan niet heel lang zijn, een beloning is zeker op zijn plaats.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie