Wandeldriedaagse Horst aan de Maas

19-6-2012 door: Redactie
Basisschool de Doolgaard uit Horst heeft zondagmiddag 17 juni de wisselbokaal van de Horster Wandeldriedaagse in ontvangst genomen. Zij wonnen de 45e wandeldriedaagse. Alle deelnemers die drie keer 5, 10 of 15 kilometer hadden gelopen kregen voor het defilé een medaille.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

De Wandeldriedaagse startte vrijdag in Grubbenvorst, op zaterdag vanaf het ruiterterrein in Horst en op zondag in het centrum van Horst. De driedaagse werd afgesloten met een defilé. Vanaf het Dendron College liep de stoet naar het Wilhelminaplein.

Leon Elbers van de organisatie vertelt over de inzet van vele vrijwilligers: "De organisatie van de Wandeldriedaagse bestaat uit negen vrijwillige bestuursleden. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor het uitzetten van de routes, het inplannen van verkeersregelaars en de inschrijving. Zo'n twintig vrijwilligers houden zich tijdens de driedaagse bezig met de veiligheid van de wandelaars. Daarnaast staan vijftien vrijwilligers op de stempelposten, houden ze de kantines en toiletten beschikbaar, delen rugnummers en medailles uit, jureren en zorgen voor de prijsuitreiking. Een vriendengroep uit Horst verzorgt de drank op pauzeplaatsen. Carnavalsvereniging D'n Dreumel zorgt voor groente en fruit en het Dendron College stelt haar toiletten beschikbaar. Er mag dus best gezegd worden dat we het zonder al deze vrijwilligers niet voor elkaar kregen."

Aan de Wandeldriedaagse van Horst aan de Maas namen ongeveer 1.150 kinderen en begeleiders deel, van basisscholen uit de gemeente, maar ook van clubs en verenigingen. De aanmoedigingsprijs ging naar basisschool De Schakel. De Wandeldriedaagse zal in 2013 op vrijdag starten in Hegelsom.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie