Wakeboardwedstrijden in Sevenum

22-6-2017 door: Redactie
Seven-Twenty cablepark op recreatiecentrum De Schatberg in Sevenum was zaterdag 17 juni het decor voor een internationale wakeboard wedstrijd. Deelnemers van over de hele wereld waren aanwezig.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

De wedstrijden begonnen om 10.00 uur. De jongste leeftijdscategorie startte en de jongens mochten eerst. Organisator Francois Rodriguez legt uit: “Dit is een drie-sterrenwedstrijd. Hier zijn in totaal vierhonderd punten te ­verdienen voor degene die eerste wordt in zijn of haar categorie. Deze punten tellen dan mee in de wereldranglijst. Wakeboarders krijgen na een ronde een score tussen de nul en de honderd en degene met de hoogste score krijgt die 400 punten.” Bij de wedstrijd waren spelers van veel verschillende nationaliteiten. “Nederland, Engels, Belgisch,” somt Rodriguez op. “En het Duitse team is hier ook.”

Wereldranglijst

Een lid van het Duitse team is Leroy Ney. Hij staat op de vierde plek van de wereldranglijst en ging zaterdag voor de winst. “Ik ga de competitie winnen. Ik ben hier ook voor de lol met vrienden. Het is leuk om hier weer mensen van over de hele wereld tegen te komen die ik ken”, zegt hij. Duitsers zijn over het algemeen goed in wakeboarden, een beeld dat Ney kan bevestigen. “We hebben het Europese kampioenschap en het wereldkampioenschap op onze naam staan. En in de top vier van de wereldranglijst staan drie Duitse wakeboarders.” De onder-15 nummer één komt ook uit Duitsland. Zijn naam is Max Milde en ook zaterdag werd hij eerste. De tweede plek ging echter naar de twaalfjarige Kallum Anderson-Wilsom, een jong talent uit Groot Brittannië. Dit was zijn eerste buitenlandse wedstrijd. Maar Kallum staat nu al op de 24e plek van de wereldranglijst. “Ik ben hier om punten te verdienen voor de ranglijst. En ik ga proberen eerste te worden. Maar aangezien de nummer één hier ook is wordt dat moeilijk. Max is wel al 16, dus dat is niet helemaal eerlijk. Volgend jaar probeer ik eerste te worden.” Max begon al op zijn vierde met wakeboarden. “Ik ging met mijn vader naar een vriend van hem, daar heb ik het achter de boot geleerd.”

Bezoekers waren enthousiast over het vertoonde schouwspel. “Het is geweldig om te zien wat die jongens en meisjes al kunnen op hun leeftijd,” verteld een toeschouwer. “En om de wereldtop te zien wakeboarden is natuurlijk sowieso indrukwekkend.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie