Voorbereiding jubileum jeugdliedjesmiddag

2-8-2012 door: Redactie
De liedjesmiddag van Jeugdcarnaval D’n Dreumel uit Horst vindt dit jaar voor de elfde keer plaats. Op zondag 14 oktober laten kinderen van 6 tot en met 15 jaar hun carnavalskriebels zien. Ter ere van het 11-jarig jubileum en het 5x11-jarig jubileum van de jeugdcarnaval is er een lijflied geschreven.
maskTop
Voorbereiding jubileum jeugdliedjesmiddag
maskBottom

“Elf jaar geleden is het begonnen. Bij de liedjesavond van de volwassenen zagen we weinig aanwas van onderuit. Andere redenen om een liedjesmiddag voor de jeugd te organiseren waren het dialect en carnaval vieren: dat willen we er natuurlijk in houden”, zegt Marion Peeters van Jeugdcarnaval D’n Dreumel. “De eerste deelnemers waren eigenlijk vooral kinderen van de organisatoren, maar inmiddels is de jeugdliedjesmiddag uitgegroeid tot een groot evenement en is de drempel om mee te doen laag”, aldus Anja Hoeijmakers van D’n Dreumel. De jeugdliedjesmiddag bestaat uit twee categorieën: van 6 tot en met 10 jaar, en van 11 tot en met 15 jaar. Kinderen gaan zelf op zoek naar een liedjesschrijver en als ze er echt niet uitkomen, probeert de organisatie wat te regelen. Marion: “De laatste jaren zijn er schrijvers die zowel voor de volwassenen als voor de jeugd schrijven.” Verschillende deelnemers aan de Horster liedjesmiddag haalden een eerste prijs bij het Kinger Vastelaovend Leedjesfestival, de kinderversie van het LVK.

Anja: “Met al die talenten gaan we nu iets bijzonders doen. Ter ere van de twee jubilea schreven Petri Vullings, Bart van der Sterren en Marij Janssen een lijflied voor de jeugdcarnaval. Dit lied wordt ingezongen door vijf kinderen die vaker mee hebben gedaan. Iedereen die de afgelopen elf jaar heeft meegedaan aan de liedjesmiddag wordt binnenkort gebeld: we willen vragen of ze mee willen zingen in het koor.” Marion: “We gaan dan met z’n allen een dagje uit met de bus naar de studio om het lied op te nemen. De oudsten die ooit mee hebben gedaan zijn in de twintig, we hopen dat ook zij mee willen doen.”

Het lijflied heeft de strekking ‘jong en oud samen de schouders onder de jeugdcarnaval’. Op 10 november, bij de opening van het carnavalsseizoen en de viering van het 5x11-jarig jubileum, wordt het lied voor het eerst ten gehore gebracht.

Daarnaast is het ook een afscheid: na elf jaar actief te zijn geweest voor de jeugdliedjesmiddag stoppen Ron van den Beuken, Ellen Jeurissen en Marion Peeters er mee. “Irma Jeurissen en Anita Hoeijmakers zijn de fris en fruitige nieuwe bestuursleden”, aldus Marion. “Het liep altijd als een geoliede machine, maar het is goed dat iemand anders het overneemt. Wellicht ontstaan er nieuwe ideeën.”

Anja weet misschien al iets voor de toekomst: “Een extra leeftijdscategorie zou mooi zijn. Tussen de oudste categorie en de volwassenen zit eigenlijk een gat. Als 15-jarige ben je eigenlijk nog te jong om mee te doen bij de liedjesavond. Daarbij zouden deelnemers aan een categorie voor 14 tot en met 17 jaar bijvoorbeeld ook mee kunnen doen aan het TVK, het LVK voor tieners. Een andere droom voor de toekomst is het live begeleiden van liedjes. Jeugdcarnavalsband Nag Naat achter de oere zou dit best wel kunnen.”

Jubilaris bij de jeugdliedjesmiddag is Geert van den Munckhof. Anja: “Geert presenteert al elf jaar deze middag en daar willen we nooit van af.” De jeugdliedjesmiddag vindt dit jaar plaats in OJC Niks op 14 oktober om 14.11 uur. Kinderen die mee willen doen vinden meer informatie op www.dendreumel.nl De organisatie wil ter ere van het jubileum een fotoverzameling maken van de afgelopen elf jaar. Ze wil oud-deelnemers vragen om foto’s in te leveren bij Marion Peeters, Convent 2 in Horst.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie