Voetbalgekte

19-7-2018 door: Redactie
Niet veel mensen zal het verbazen als ik zeg dat ik niet echt een sportliefhebber ben. Ik schreeuw namelijk ook niet echt sportfanaat. Mijn lichaam is heel dun en ik ben niet echt groot en ik ben nogal onhandig; niet echt de kenmerken een sporter. Gym was voor mij altijd een persoonlijke hel en in mijn vrije tijd sporten doe ik ook niet echt.

Als ik dit allemaal zo zeg, ga je er waarschijnlijk ook niet vanuit dat ik sporten leuk vind om te kijken. Dat klopt ook wel, de Tour kijken vind ik echt niet spannend en tennis kijken is ook niet echt mijn ding. Maar toch kan ik genieten van een voetbalwedstrijd. Voetbal is één van de weinige sporten die ik echt leuk vind om te naar te kijken. Niet alle wedstrijden, maar vooral de grote toernooien bedoel ik dan. Ik vind het echt heerlijk als iedereen zich op een bepaalde tijd voor de buis verzameld en iedereen gepassioneerd is over een team.

Voetbal snap ik niet altijd helemaal, maar dat maakt niet uit met een WK of EK. Bij dit soort wedstrijden mag iedereen een mening hebben over voetbal, dan maakt het niet uit of het ook klopt of niet. Heel veel mensen hebben niks met voetbal en daarom ook niks met het WK en ik zal eerlijk zijn: bij de eerste paar wedstrijden hoor ik ook bij deze groep. Maar zodra ik een wedstrijd heb gezien, ben ik verkocht en kijk ik elke wedstrijd.

Sport brengt mensen samen en ondanks mijn haat voor sport, klopt dit wel. Misschien moeten alle haters van voetbal het zo eens bekijken, in plaats van dat het alleen een saaie sport is. Dan zouden ze misschien net zoveel plezier kunnen hebben als de rest.

Liefs, Puck

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie