Verzorger Wittenhorst stopt na 29 jaar

17-6-2010 door: Redactie
Hans Kauffeld stopt als fysiotherapeut en verzorger bij voetbalclub Wittenhorst. Na 29 jaar iedere zondag als eerste hulp op de bank van het eerste elftal te hebben gezeten, houdt hij het na dit seizoen voor gezien. Het behandelen van sportblessures blijft wel onderdeel van zijn werk.
foto: van essen fotografie

Hans Kauffeld stopt als fysiotherapeut en verzorger bij voetbalclub Wittenhorst. Na 29 jaar iedere zondag als eerste hulp op de bank van het eerste elftal te hebben gezeten, houdt hij het na dit seizoen voor gezien. Het behandelen van sportblessures blijft wel onderdeel van zijn werk.

Kauffeld vertrekt met pijn in het hart. Hij kan zich niet verenigen met de keuzes die het bestuur van Wittenhorst heeft gemaakt over een nieuwe trainer. Naast de verzorger stoppen ook de bestaande trainer en keeperstrainer van het eerste van Wittenhorst.

Kauffeld: “Ik vind het jammer hoe het is gelopen. We hebben de laatste jaren een geweldige begeleidingsgroep gehad met fantastische trainers als Joop van der Sterren en Sjoerd van der Coelen. Die laatste is misschien wel de beste trainer die Wittenhorst ooit heeft gehad, zijn vertrek is een verlies voor de club. Omdat er aan het vertrek van ons drieën weinig publiciteit is geschonken, wil ik op deze manier alle supporters en leden van Wittenhorst bedanken voor het genoten vertrouwen en de mooie tijd”. Ik denk dat ik hier ook mag spreken namens John Klaassens en Sjoerd van der Coelen.”

Na al die jaren was het werk voor Wittenhorst een belangrijk onderdeel geworden van het leven van Hans Kauffeld. Als verzorger was hij op de dinsdag- en donderdagavonden bij de trainingen en zat hij iedere wedstrijd op de bank. Ook ziet hij veel leden van de club in zijn praktijk aan de Venrayseweg of in het centrum. “Ik kreeg soms te maken met blessures die ik nog nooit had gezien, zoals een knieschijf die uit de kom was geschoten en bijna rechtop stond. Dan is het varen op ervaring of intuïtie om er zo goed mogelijk mee om te gaan.”

Met het huidige wereldkampioenschap voetbal en de blessure van Arjen Robben staat de verzorging van voetballers weer in de schijnwerpers. Volgens Hans Kauffeld gaat de vergelijking tussen profvoetballers en amateurs niet altijd op. “Als een prof merkt dat er een vlieg tegen zijn been komt, begint hij het al te voelen. Maar als een amateur zijn enkel verstuikt, dan vraagt hij een paar dagen later al of hij de volgende wedstrijd weer mee mag doen. Ook zijn profs lichamelijk in een betere conditie en wordt er vanaf de jeugd al op hun voeding gelet. Dat is bij amateurs heel anders. Als zij een blessure krijgen, duurt het ook langer voordat die weer genezen is.” Toch kan Kauffeld niet voorkomen dat een geblesseerde speler toch het veld op gaat. “Als ik het niet verantwoordelijk vind, probeer ik dat duidelijk te maken aan de sporter en de trainer. Het is echter de verantwoordelijkheid van de trainer en de sporter om goed met de blessure om te gaan. Ik kan niemand verbieden om te spelen.”

Dat spel tussen de prestatiedruk bij trainers en de verzorger is nu voorbij voor Kauffeld. “Ik ga niet meer als verzorger op zondag langs het veld staan. Mijn jongste zoon van 18 heeft al vanaf zijn derde jaar elke wedstrijd naast me op de koffer gezeten. Hij mocht zelfs een keer met het eerste meespelen, dat was geweldig om mee te maken. Inmiddels biljart hij op hoog niveau. Vanaf nu zijn de rollen omgedraaid en ga ik voortaan op zondag met hem mee als hij moet biljarten.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie