Venlonaar veroordeeld voor drugshandel

23-11-2017 door: Redactie
Een 43-jarige inwoner uit Venlo is veroordeeld tot vijf jaar gevangenis voor onder andere de handel in hard- en softdrugs. Dat heeft de rechtbank in Roermond vrijdag 17 november bekendgemaakt. De man was tussen november 2014 en juli 2015 onder meer actief in Horst aan de Maas.

De Venlonaar werd op 7 juli 2015 samen met enkele andere verdachten aangehouden. Dezelfde dag werden er woningen en een café in Venlo door de politie doorzocht. De politie had de man al langer op het oog en verdacht hem van handel in verdovende middelen. In het onderzoek naar de man en de andere verdachten werd onder andere gebruik gemaakt van telefoontaps en observaties en werd een peilbaken (een GPS-volgsysteem, red.) ingezet. Omdat er ook drugs in Duitsland werden geleverd, werd samen gewerkt met de Duitse politie. Uit onderzoek blijkt dat de man ook in Horst aan de Maas drugs, waaronder cocaïne en hasj, heeft verhandeld. Volgens de rechtbank was de export zeer professioneel opgezet en is er in een korte periode intensief gehandeld in verdovende middelen. Door de frequentie en de omvang van de transporten wijst het erop dat de man de handel in drugs ‘beroepsmatig’ uitvoerde, aldus de rechtbank.
Zij heeft de Venlonaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De officier van justitie had acht jaar geëist.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie