Trots op de mantelzorgers

11-1-2018 door: Redactie
Vanuit mijn persoonlijke situatie weet ik hoe mooi het zorgen voor je eigen naasten is. Maar ik heb ook gemerkt dat de fysieke en lichamelijke belasting hoog kan zijn. Veel mensen zetten zich dagelijks als mantelzorger belangeloos in voor hun familie, vrienden of buren. Dat vind ik fantastisch. Mantelzorgers zijn buitengewoon waardevol voor onze samenleving; ze kunnen echt niet gemist worden.

Door er voor de mantelzorgers te zijn, ze goed te ondersteunen en naar hen te luisteren, kunnen we overbelasting voorkomen. Er kan echter een moment komen dat het toch niet meer lukt met hulp uit de omgeving. Dan moet de mantelzorger of de huisarts altijd aanspraak kunnen maken op ondersteuning vanuit onze gemeente. Zodat je als zorgbehoeftige altijd bent verzekerd van goede zorg.
Horst aan de Maas moet daarom voortdurend aandacht hebben voor de mantelzorgers en deze mensen als zéér waardevol zien. Als er vragen zijn over de zorg, behoefte is aan een luisterend oor of hulp nodig is bij het indienen van een aanvraag, moet de gemeentelijke ondersteuner altijd klaarstaan. Niet alleen voor mantelzorgers, overigens. Maar ook voor hulp bij onderwijs, jeugdhulp, werk of wonen.

Mantelzorgers verdienen ook een compliment: de VVD Horst aan de Maas vindt een mantelzorgpas waarmee je bonnen of korting krijgt bij de lokale ondernemers een passende waardering. Wij moeten trots zijn op onze mantelzorgers.

Gewoon. Doen.

Imke Emons,

VVD Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie