UV licht in aspergeteelt?

14-10-2009 door: Redactie
In Sevenum is vorige week voor de vierde keer de Asperge Verdiepingsdag georganiseerd. Een dag vol lezingen, waarop dieper ingegaan wordt op actuele onderwerpen. Daarnaast is deze dag een uitgelezen netwerkmoment voor aspergetelers, toeleveranciers, handel en andere belangstellenden.

Naast onderwerpen als certificering, vermarkting en naoogst behandeling, werd deze keer aandacht geschonken aan meer ‘futuristische’ toepassingen voor schimmelbestrijdingen en oogst- en sorteermethoden.

Zo ging de heer Arne Aiking van Clean Light bv uitvoerig in op de mogelijkheden van UV Gewasbescherming. Met name de toepassingen van ultraviolet licht in de bestrijding van schimmels, met mogelijke toepassingen voor de aspergeteelt werd uitvoerig besproken.

De heer Aart Willem Benschop van TNO gaf een inkijkje in de wereld van het lichtspectrum en de toepassingsmogelijkheden welke dit voor de land- en tuinbouw heeft. UV, Infrarood en röntgen zijn enkele van de toepassingen, welke momenteel in onderzoek zijn en veelbelovend lijken.

De Asperge Verdiepingsdag werd georganiseerd door Mertens bv, LTO Groeiservice en Aceera bv.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie