Toverland wil twee keer zo groot zijn in 2021

9-6-2011 door: Redactie
Afgelopen weekend bestond Toverland in Sevenum tien jaar, reden voor een verjaardagsfeestje. Dat werd vorige week vrijdag en zaterdag samen met bezoekers gevierd. Het attractiepark was extra lang open en het feest werd zaterdagavond afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.

Wat meteen opvalt bij binnenkomst in Toverland is de ruimte waar de kassa’s staan en de entreehal. Je waant je in een oosterse wereld met daarin de bekende Toverland-attracties. Het is slechts een deel van alle veranderingen die Toverland de komende tijd zal ondergaan. Een nieuw logo, nieuwe huisstijl en website zijn onderdeel van de vernieuwing. De komende tien jaar zal ook het park inhoudelijk veranderen van een attractiepark naar een themapark.

“We willen met Toverland een themapark worden voor de hele familie. Een plek waar kinderen, pubers, ouders en grootouders zich veilig en gewaardeerd voelen. Waar je als gast de aandacht krijgt die je mag verwachten. We willen geleidelijk aan naar een generatieloos themapark groeien”, aldus Caroline Maessen, directrice van het attractiepark.

Op de vraag wie bepaalt welke nieuwe attracties er in Toverland komen zegt ze: “Dat doe ik samen met een ontwikkelteam waarin twee medewerkers zitten. Maar de definitieve komst van een nieuwe attractie is er wanneer mijn broer Jean Gelissen, eigenaar van Toverland, groen licht geeft. Je moet het zo zien: ideeën komen voort uit bezoeken aan andere attractieparken of bijvoorbeeld het bekijken van films. Ook de bezoekers van Toverland komen met ideeën. Dit levert een smeltkroes aan ideeën op die we tijdens ons tweewekelijks intern overleg bespreken”, zegt ze.

Welke attracties er de komende jaren nog gaan volgen wil ze niet verklappen. “Ik weet wel dat we iets gaan doen met de elementen water, licht, ijs, vuur en misschien ook wind”, zegt ze. Hoe dat er dan uit komt te zien blijft nog even geheim. Als voorbeeldpark noemt ze het Europark in Rust, in het zuidwesten van Duitsland. “Dat is een voorbeeld van een prachtig themapark waar alle bezoekers, groot of klein en van elke nationaliteit zich thuis voelen. Zoiets willen wij ook opzetten in Sevenum, misschien wel onder de naam Themapark Toverland”, zegt Maessen.

Op de vraag welke attractie ze graag naar Toverland zou willen halen, maar wat gewoonweg niet haalbaar is heeft ze direct een antwoord klaar. “De nieuwe Harry Potter-attractie. Dat is een nagebouwd dorp uit de Harry Potter-film. Bezoekers aan die attractie krijgen het idee door de film te lopen. Een beleving die uniek is”, volgens Maessen. Desalniettemin blijft de directrice nuchter en realistisch en geeft aan dat Toverland in de toekomst gecontroleerd blijft groeien.

Maar wat als Toverland blijft groeien en Caroline te ver van Toverland af komt te staan om alles ‘Im Griff’ te houden? “Maak je daar geen zorgen over, ik waak goed over de personele en creatieve voortgang. Ik ben bevoorrecht om leiding te mogen geven binnen de organisatie. Ik ben fair en rechtvaardig en ik besef terdege dat de medewerkers het visitekaartje van Toverland zijn. Onze medewerkers zijn het allerbelangrijkste binnen onze organisatie. Ik zeg weleens tegen hen, ‘Do as I do’, want een goed voorbeeld doet volgen.”

Toverland wil zich met alle veranderingen die gaan komen nestelen bij de toppers van de wereld. “We hebben alle ingrediënten voorhanden. Er is voldoende ruimte voor uitbreiding en we hebben uitstekend personeel”, besluit de sympathieke directrice het interview.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie