Toverland wil seniorenpark

3-3-2010 door: Redactie
De eigenaar van Toverland, Jean Gelissen, wil een attractiepark maken speciaal voor ouderen, wat in Park de Peelbergen zou moeten komen te liggen. De plannen bevinden zich nog in een prille fase.

De natuur en cultuur uit De Peel zullen het centrale thema van het park, dat enkele miljoenen gaat kosten, worden. Wethouder Freek Selen (Essentie) benadrukt dat nog niets zeker is: "Het bevindt zich allemaal nog echt in de beginfase. De lijnen met Toverland zijn kort omdat het een belangrijk issue is. Maar er is geen sprake van een
samenwerking tussen ons. Ook niet op dit gebied."

De gemeente zal volgens hem niet direct meebetalen aan het park. "Aan de financiering van het park zelf gaan wij als gemeente niet financieel deelnemen. Of we wel meebetalen als het gaat om bijvoorbeeld parkeerplaatsen buiten het park, weet ik nog niet. Dat
moeten we allemaal nog bekijken."

Of de omliggende bewoners betrokken worden bij de definitieve besluitvorming rond het project, weet Selen nog niet. "Wel is het zo dat we dorpsraden van tevoren zullen inlichten als er weer een krantenpublicatie zoals vanochtend in de Limburger aankomt."

Gelissen kwam al eerder met een plan voor een nieuw attractiepark, maar dat ging niet door. Selen: "Het plan was te groot. Het was niet alleen zo dat het plan het hele Park de Peelbergen innam, het was zelfs groter dan de beschikbare ruimte (circa 80 hectare) op het park. Het plan kon daarom niet worden uitgevoerd."

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie