Toverland opent Scorpios en De Paarden van Ithaka

15-7-2010 door: Redactie
Op donderdag 8 juli zijn er in Attractiepark Toverland twee nieuwe attracties geopend: Scorpios en De Paarden van Ithaka.
Het schip Scorpios wordt door alle aanwezigen gedoopt door het gooien van een geluksoogje in het water

Scorpios is een schipschommel in de vorm van een schorpioen met een hellingsgraad van 75 graden. Dit is meer dan de meeste bestaande schipschommels, die niet verder komen dan 60 graden. Deze hellingshoek zorgt vooral in de buitenste rijen voor airtime – het even loskomen van de zitting dat een gevoel van gewichtloosheid veroorzaakt. Scorpios heeft volgens directrice Caroline Maessen zelfs meer airtime dan de naastgelegen achtbaan Troy.

Afgelopen donderdag werd Scorpios geopend door de ouders van Caroline Maessen en Jean Gelissen, eigenaar van Toverland. Maessen: “Alles is met pap en mam begonnen. In onze jeugd hadden we al een minispeeltuin achter ons huis en daar hebben wij het parkvirus ongetwijfeld opgelopen. Door pap en mam vandaag Scorpios te laten openen, laten we zien dat Toverland een echt familiebedrijf is.”

Scorpios is het vervolg op het verhaal rondom Troy en is een voorproefje op de uitbreiding die Toverland in 2012 zal presenteren, genaamd Odysseus. In de tijd van Odysseus werd er geen champagne gebruikt om een nieuw schip te dopen. Voor een behouden vaart gooiden achterblijvers Turkse geluksoogjes in het water. Op dezelfde wijze werd Scorpios in Toverland gedoopt: alle gasten gooiden gelijktijdig een kraaltje in het water rond het schip.

Naast de schorpioenboot – die is voorzien van luidsprekers waaruit spannende, bijpassende muziek klinkt –
biedt Toverland een tweede nieuwe attractie: De Paarden van Ithaka. Kinderen kunnen plaatsnemen op een Trojaans paardje om een parcours af te leggen langs duinen en oude bruggetjes.

Caroline Maessen na afloop van de opening: “Ik ben ontzettend trots op onze twee nieuwe attracties. Ook de echte pretparkfans zijn lyrisch over de uitbreiding en dat is natuurlijk geweldig.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie