Toverland beste park van Nederland

9-8-2010 door: Redactie
Attractiepark Toverland in Sevenum is door het TROS-programma Radar verkozen tot het beste pretpark van Nederland. Toverland werd op zes punten beoordeeld door een testpanel van het televisieprogramma en behaalde een gemiddelde score van 7,4.

Het Sevenumse attractiepark liet onder andere Koningin Juliana Toren en de Efteling achter zich. De bezoekers die deelnamen aan het testpanel waren vooral tevreden over de bereikbaarheid en netheid van het park en het feit dat er weinig attracties gesloten waren. Het park kreeg echter een score van 3,8 voor de toegankelijkheid voor minder valide bezoekers. Ook de scores voor winkels en horeca bleven achter bij de rest.

Bij Toverland werd de bekendmaking van de scores met gejuich en taart ontvangen. "We zijn ontzettend trots dat we als eerste uit de test komen", vertelt Vicky Vekemans van Toverland. "Het is iets unieks dat we niet hadden verwacht." Vekemans kan zich niet vinden in de lage score voor de toegankelijkheid van het park. "Daar zijn we juist heel bewust mee bezig. Ik denk dat veel gezinnen die hier komen zonder een minder valide familielid zich er niet van bewust zijn wat we allemaal doen voor minder valide bezoekers. We hebben zelfs een houten speelhuis dat speciaal is gemaakt zodat mensen in een rolstoel er doorheen kunnen", aldus Vicky Vekemans.

De marketingmedewerkster gaat er vanuit dat het de komende tijd extra druk zal worden in het attractiepark. "We staan op dit moment volledig in de belangstelling. En onze medewerkers in het park worden zelfs door bezoekers gefeliciteerd met de titel van beste attractiepark."

Het overzicht van de scores van Toverland:
Aantal attracties: 7,5
Wachttijd: 7,6
Amusement: 7,8
Faciliteiten: 7,8
Service: 7,7
Prijs-kwaliteit: 7,2

Totaalscore: 7,4

Het overzicht van de uitslag van RADAR:
Attractiepark Toverland: 7,4
Koningin Juliana Toren: 7,2
Efteling: 7,2
Bobbejaanland: 7,0
Plopsaland: 7,0
Familiepark Drievliet: 7,0
Avonturenpark Hellendoorn: 6,9
Movie Park Germany: 6,9
Attractiepark Slagharen: 6,9
Walibi World: 6,7
Duinrell: 6,5

De gegevens zijn op basis van 13.594 beoordelingen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie