'Dit soort installaties zijn een vak apart'

14-12-2017 door: Redactie
Voor de uitbreiding van attractiepark Toverland in Sevenum is het bedrijf Sijbers-Support Elektrotechniek uit Kronenberg bezig met de elektrische installaties. Een behoorlijk grote opdracht voor het kleine bedrijf.“Dat ze ons dat als klein bedrijfje met alleen maar werknemers uit Horst aan de Maas gunnen, dat waardeer ik echt.”
maskTop
'Dit soort installaties zijn een vak apart'
maskBottom

Begin dit jaar kreeg Mark Sijbers, de directeur van Sijbers-Support Elektrotechniek, de vraag van Toverland of hij met zijn bedrijf de elektrische installatie van het nieuwe gebied wilde uitvoeren. “We waren al langer de huisinstallateur”, vertelt Sijbers, “maar voor uitbreidingen van dit formaat werden normaal gesproken grotere bedrijven ingehuurd.” In september werd gestart met de werkzaamheden. Geen gemakkelijke klus voor zo’n klein bedrijf. Sijbers: “Het is zeker een uitdaging, maar we draaien inmiddels op volle sterkte.”

Onder de elektrische installaties vallen onder andere de gewone ‘huisinstallaties’, zoals de verlichting en de stopcontacten. Ook de showverlichting is echter een onderdeel van de werkzaamheden van Sijbers. “Dit soort installaties zijn een vak apart. Daar komen besturingssystemen bij kijken waar goed over nagedacht moet worden. Er moet overleg worden gevoerd met Toverland zelf en we zijn afhankelijk van wat de creatieve mensen bedacht hebben”, legt Sijbers uit. “Gelukkig weten we wat er van ons verwacht wordt, doordat we al wat ervaring hebben met het werk in Toverland. Dat was ook één van de redenen waarom Toverland ons bedrijf koos voor de uitbreiding.” Hoewel het dus lang niet altijd gemakkelijk is, is het toch nog steeds vooral een heel leuke opdracht voor het bedrijf van Sijbers. “Dat merk je ook aan de werknemers. Het is anders dan anders en dat wekt meteen ieders interesse.”

Naast het installatiewerk, is Sijbers zelf ook nog aangewezen tot coördinator van alle installaties van de uitbreiding, wat wil zeggen dat hij naast de installatiewerkzaamheden ook veel overleg voert met andere bedrijven die aan het werk zijn in Toverland. “Het komt er eigenlijk op neer dat het mijn taak is om er voor te zorgen dat uiteindelijk alles er op tijd is.” En dat moet één maand voor de opening het geval zijn, zodat die maand nog gebruikt kan worden om te testen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie