Tour Ome Joop in Horst

29-7-2012 door: Redactie
Wie donderdagmiddag 26 juli rond 17.15 uur op de Stationsstraat van Horst richting Sevenum reed, werd vakkundig door de politie naar de kant gedirigeerd. Al het overige verkeer moest plaats maken voor een naderend peloton van ruim 150 fietsende kinderen. Zij doen mee aan Ome Joop’s Tour en reden hun vierde etappe van Venray naar de Mčrthal in Horst.
maskTop
Tour Ome Joop in Horst
maskBottom

De kinderen kwamen terug van een dag in attractiepark Toverland in Sevenum en fietsten onder begeleiding van de politie en vergezeld van een aantal volgwagens naar de Mèrthal in Horst, voor de overnachting.

De kinderen nemen deel aan Ome Joop's Tour. Deze tour is vernoemd naar ome Joop Legerstee, die kort na de Tweede Wereld Oorlog opkwam voor gezinnen met weinig financiële middelen. In die tijd kwamen de kinderen veel tekort. Ze hadden weinig te makken en zochten hun vertier op straat. Dat bracht risico's met zich mee, zoals normvervaging. Vandaag de dag is de Tour van Ome Joop een jeugdronde door Nederland voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

De jonge fietsers verzamelden zich zondag 22 juli in de Rijnhal Arnhem om de volgende dag te vertrekken voor de in totaal van negen etappes van Ome Joop's Tour. De tour voert hen via onder andere Groesbeek, Horst aan de Maas, Valkenswaard, attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel terug naar de Rijnhal in Arnhem. Daar worden de kinderen op woensdag 1 augustus om 16.00 uur verwacht.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie