Tomatensalade met serranoham

14-6-2012 door: Redactie
Elke week stellen chefkok Esli Vencent en souschefkok Ben van der Steen van het Parkhotel een recept samen met goede en eerlijke producten die onder andere uit de eigen regio komen. Hiermee maakt u de heerlijkste gerechten die het beste van de ingrediënten naar boven halen.
maskTop
Tomatensalade met serranoham
maskBottom

Benodigdheden:

· 500 gram Tasty Tom tomaten

· 250 gram cherry tomaten

· 20 gram platte peterselie, fijngesneden

· 1 teen knoflook

· 4 eetlepels olijfolie extra vierge

· 2 eetlepels citroensap

· versgemalen zwarte peper

· 2 pakjes à 80 gram serranoham

Bereiding:

· Snijd de Tasty Tom tomaten in parten;

· halveer de cherrytomaten;

· doe de Tasty Tom tomaen en cherrytomaten in een schaal;

· meng de peterselie, de geperste knoflook, olie, het citroensap en de peper en zout in een kom;

· schenk de dressing over de tomaten en schep om;

· dek af en laat 20 minuten staan;

· bestrooi de salade met versgemalen zwarte peper;

· halveer de ham en verdeel deze over de salade;

· ook erg lekker in combinatie met gegrilde kipfilet.

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyright© 2014 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie