Toerist

8-7-2010 door: Cactus
Als je met vakantie gaat en ergens in het land een hotelletje zoekt wordt er meestal meteen meegedeeld dat de kamerhuur zoveel euro bedraagt maar dat daar nog wel een toeristen­belasting bijkomt. Dat weet je en je zeurt daar niet over.

Elke gemeente heeft daarvoor immers zijn eigen voorwaarden vastgesteld. In Venray heeft men nu iets bedacht om de enorme gemeentelijke tekorten op te vijzelen. Niemand minder dan de fractievoorzitter van het CDA opperde het idee om ook toeristenbelasting te gaan heffen op de schouwburgkaarten en de hapjes die je in een restaurant naar binnen werkt. Behalve te gek voor woorden is dit plan de doodsteek voor de koppen soep- en tosti-­aanbieders. Geen hond gaat dan toch meer aan tafel 'buiten de deur'? Het zal daarom niet lang meer duren of het bezoek aan een gewone Venrayse eetgelegenheid verloopt als volgt. Bij het na de maaltijd inkijken van de rekening vraag je aan de ober wat of de letters TB betekenen. Het antwoord is dan: "wij moeten tegenwoordig ook TB berekenen ofwel toeristenbelasting."

Op de verbaasde reactie van de klant die zegt dat hij gewoon als bezoeker naar Venray is gekomen, boodschappen heeft gedaan, iets wil eten en dan weer met de fiets naar Horst gaat en dus beslist geen toerist is zegt de man:"sorry, meneer, wij hebben als ­gemeente een stevig begrotingstekort en het CDA denkt dit te kunnen drukken met een uitgebreide toeristenbelasting." Bij het naar huis fietsen schiet opnieuw de voor het CDA desastreus verlopen verkiezingsuitslag door je hoofd. Leren ze het nou nóóit, denk je dan. In Venray wordt het in elk geval steeds fraaier! We zijn in Horst aan de Maas véél gewend maar de gemeenteraad bestaat, op dit moment althans, toch uit weldenkende mensen. Gelukkig!

Cactus

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie