Toch vakantie voor Janny en haar pleegkinderen?

14-6-2012 door: Redactie
De vakantieperiode is aangebroken. En terwijl de een al in januari een reis naar de zon heeft geboekt, twijfelt de ander nog over de definitieve reisbestemming. Niet iedereen heeft echter deze keuze. Zoals Janny van Asch uit Grubbenvorst. Zij heeft de zorg over acht pleegkinderen en voor hen zit een vakantie er voorlopig niet in. Of misschien toch wel?
maskTop
Toch vakantie voor Janny en haar pleegkinderen?
maskBottom

Janny van Asch uit Grubbenvorst heeft momenteel acht pleegkinderen in huis. “Zo´n vier jaar geleden ben ik gestart met de opvang van pleegkinderen”, vertelt Janny. “In die periode zijn hier ruim vijftig kinderen voor kortere of langere tijd ondergebracht. Wij wonen hier in een doodgewoon rijtjeshuis, maar wel met de nodige aanpassingen. Om de kinderen te kunnen onderhouden krijg ik per kind een toeslag. En daar kunnen we net van rondkomen.”

Janny heeft de lang gekoesterde wens om ooit met de pleegkinderen op vakantie te kunnen. “Tja, wat voor de meeste mensen heel normaal is, ligt buiten ons bereik. De meeste pleegkinderen hebben nog nooit vakantie gevierd in een tent of caravan. Gelukkig kwam mijn zoon Mark onlangs met een mogelijke oplossing.” Mark attendeerde zijn moeder op een actie van OHRA Verzekeringen.

“Mensen kunnen bij die actie stemmen op een goed doel. Degene die de meeste stemmen krijgt, wint een caravan. Toen Mark mij vertelde van de actie, heb ik ons doel letterlijk tussen de soep en de aardappelen aangemeld en mijn verhaal op de actiesite gezet.” Inmiddels heeft Mark een eigen site gemaakt, die direct doorverwijst naar de actiesite.

“Weet je wat ik eigenlijk zo raar vind? Er worden, terecht, miljoenen ingezameld als er een ramp is gebeurd ergens ver weg in het buitenland. En als ik dan zie dat er hier wordt beknibbeld op een goede opvang en zorg voor jonge kinderen, die het ontzettend moeilijk hebben en verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt, dan krijg ik daar een dubbel gevoel bij. Gelukkig zijn er mensen die mij op allerlei manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld met tweedehands kleding en speelgoed. Maar we zouden nu enorm geholpen zijn als zoveel mogelijk mensen zouden stemmen op de actie. Dan kunnen we hopelijk straks vakantie vieren in onze eigen caravan.”

Wie de actie voor Janny en haar pleegkinderen wil ondersteunen, kan tot 25 juni een stem uitbrengen via www.1ding.nl 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie