Comité onderzoekt wensen Tienrayse kermis

21-2-2018 door: Redactie
Het kermiscomité van Dorpsoverleg Tienray gaat samen met de kermiscommissie van OJC Gaellus aan de hand van een enquête onderzoeken wat de wensen en ideeën zijn van inwoners voor de kermis in het dorp.
maskTop
Comité onderzoekt wensen Tienrayse kermis
maskBottom

Om de Tienrayse kermis nieuw leven in te blazen werd enkele jaren geleden een kermiscomité opgericht. Dit comité bestaat uit leden van Dorpsoverleg Tienray en jongerensoos Gaellus. “Er is afgelopen jaren qua samenwerking van alles opgezet rondom de kermis in Tienray”, laat Melissa Voorn van Dorpsoverleg Tienray desgevraagd weten. “Hier wordt door inwoners van Tienray ook actief aan meegedaan.”

Het kermiscomité merkt echter dat het animo onder met name de jeugd tussen 12 en 16 jaar wat achterblijft. “De deelname door deze leeftijdscategorie is in andere dorpen ook minder. Daarom willen we graag weten waar deze jeugd behoefte aan heeft zodat we voor deze doelgroep ook een aantrekkelijk programma kunnen aanbieden”, zegt Rik Miltenburg van OJC Gaellus. Het comité heeft onder andere bij kermiscommissies in de buurt aangeklopt voor ideeën. “We hebben samen met OJC Gaellus en andere sozen en organisatoren van kermissen aan tafel gezeten om te kijken hoe we de kermis nog beter in kunnen richten”, zegt Voorn. “In Meterik hebben ze destijds een enquête gehouden om de behoefte bij inwoners te peilen. Dit lijkt ons ook een goed idee. Bovendien denken we, dat als we inwoners om input vragen, er vanzelf meer betrokkenheid komt en dus ook deelname aan de activiteiten.”

De enquête is een samenwerking tussen het kermiscomité vanuit het dorpsoverleg en de jongerensoos. Miltenburg: “De attracties op de kermis in Tienray blijven nagenoeg elk jaar gelijk. Daarom hebben we ieder jaar een groot springkussen staan maar wellicht zijn er andere of betere ideeën. Het kermiscomité en OJC Gaellus organiseren de kermis samen om alle inwoners in Tienray te betrekken en om ervoor te zorgen dat er voor ieder wat wils is.” Voorn geeft aan dat, nadat de resultaten van de enquête bekend zijn, bekeken wordt welke ideeën voor de komende editie al opgepakt kunnen worden. “Wensen qua datum van de kermis of grotere activiteiten zullen we in de loop van het jaar aanpakken.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie