Thema Ondernemersprijs Horst aan de Maas bekend

26-4-2018 door: Redactie
De uitreiking van de Ondernemersprijs Horst aan de Maas (OHM) wordt dit jaar weer op donderdag 22 november in de Mèrthal in Horst georganiseerd. Sinds vorig jaar worden bedrijven aan de hand van één thema beoordeeld. Dit jaar is het thema ‘Toekomstbestendig ondernemen’.
maskTop
Thema Ondernemersprijs Horst aan de Maas bekend
maskBottom

“We hebben gekozen om er een thema aan te koppelen, zodat we een duidelijke richtlijn hebben waarop de deelnemende bedrijven te vergelijken zijn”, vertelt Johan Janssen, voorzitter van het bestuur van OHM. “Op die manier willen we voorkomen dat we appels met peren en bananen vergelijken.. Met een thema hebben we duidelijk criteria waarmee we de ondernemingen naast elkaar kunnen leggen.” Secretaris van het bestuur van OHM, Isabel Titulaer voegt hier aan toe: “Vorig jaar was het thema ‘internationaal ondernemen’ en dit jaar is het thema dus ‘toekomstbestendig ondernemen’. Dat wil zeggen dat we kijken naar bedrijven die maatschappelijke ontwikkelingen hebben opgenomen in hun businessmodel. De maatschappij verandert doorlopend en bedrijven die niet kijken naar hun omgeving zijn minder toekomstbestendig, die zijn niet verzekerd van continuïteit.”

“Hierbij willen we even duidelijk maken dat het niet gaat om een bakker die besloten heeft als slager verder te gaan, omdat deze merkt dat daar net wat meer aan te verdienen is. Of dat er zonnepanelen op het dak gezet zijn”, aldus Janssen. “Ook gaat het hierbij niet om enkel 5 procent extra omzet; het huidige businessmodel moet een substantieel deel van de huidige organisatie zijn op basis van die maatschappelijke trends. Denk hierbij aan de trendsetters in de markt die voor opschudding zorgen. Het bedrijf dient aan te kunnen tonen dat ze ingericht is op de toekomst en inspeelt op maatschappelijke trends zoals de vergrijzing, digitalisering, robotisering en energietransitie; of ze er nu of over drie jaar geld aan verdienen is nog niet belangrijk. Voor de jury is het verhaal hierachter belangrijk.”

Iedereen met een onderneming kan hier aan deelnemen, maar ook iedereen kan een onderneming aandragen voor de Ondernemingsprijs. Janssen: “Wat we vaak zien is dat ondernemers zelf niet zo snel geneigd zijn om zich hiervoor aan te melden, maar zich wel zeer vereerd voelen als ze door derden worden voorgedragen. Deelnemers uit voorgaande jaren zijn dan ook altijd erg enthousiast geweest over het traject. Ze hebben er zelf nauwelijks extra werk aan, dat verzorgen wij allemaal.” Uit de lijst van aanmeldingen blijven uiteindelijk drie ondernemingen over, die door een onafhankelijke jury in september bezocht en beoordeeld worden. De winnaar wordt dan op donderdag 22 november tijdens de uitreiking bekendgemaakt, waarbij de Mèrthal in Horst weer tot boksring omgetoverd wordt. Titulaer: “Iedereen kan een onderneming aandragen tot en met vrijdag 11 mei. Iedere aanmelding is welkom.”

Voor meer informatie of het aanmelden van een onderneming, mail naar info@­ondernemersprijshorstaandemaas.nl

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie