Tentfeest tijdens Horster kermis

1-3-2018 door: Redactie
Horst krijgt tijdens de kermis op zaterdag 5, zondag 6 en maandag 7 mei er een tentfeest bij. De grote feesttent komt tussen de Mčrthal en Pretcafe de Beurs te staan.
maskTop
Tentfeest tijdens Horster kermis
maskBottom

De organiserende groep die hier achter zit zijn ‘de ideale schônzoëne’. Dit is een groep bestaande uit vrienden die elkaar via het verenigings- en uitgaansleven in Horst hebben leren kennen. Een ludieke manier waarop ze inwoners van Horst wilden prikkelen voor de komende kermis was door het plaatsen van kampeertentjes naast Pretcafe de Beurs in Horst. Onlangs werd onthuld dat hier een tentfeest mee aangekondigd wordt, om zo de kermis in Horst een ‘boost’ te geven. “Wij als vriendengroep wonen allemaal in Horst, maar merkten dat we ieder jaar meer uitkeken naar de kermissen in bijvoorbeeld Hegelsom, Meterik of Swolgen. Om de simpele reden dat ze daar een feesttent hebben. Dit zegt denk ik al genoeg dat er hier in Horst een boost nodig is”, vertelt Tom, medeorganisator vanuit de vriendengroep. Hij geeft aan liever niet met achternaam benoemd te worden.

“We gaan al een tijdje mee in het uitgaansleven in Horst en merkten dat de kermis hier steeds minder beleefd werd. In de eerder genoemde dorpen vragen inwoners massaal vrij bij de baas om aanwezig te kunnen zijn op de kermis”, laat Tom weten. “Van horen zeggen werd dit vroeger ook in Horst gedaan, maar het is moeilijk om er de vinger op te leggen waarom dit nu niet meer is. Wel horen we in onze omgeving dat velen uitkijken naar een nieuwe vorm van de Horster kermis. Toen we vorige week onze plannen bekendmaakten op sociale media, werd bevestigd dat veel mensen uitkijken naar een tentfeest en ons initiatief massaal steunen.” De tent komt te staan tussen de Mèrthal en Pretcafe de Beurs, waardoor deze dus iets verder weg staat van de kermis. “Het klopt dat het iets verder weg is dan men gewend is. De Beurs en Mèrthal horen echter ook gewoon bij het centrum van Horst. Daarbij komt ook kijken dat er binnenkort begonnen wordt met een grote verbouwing van het Gasthoesplein, waarmee de gemeente drie pleinen in het centrum creëert. Verder denk ik altijd dat de kermisattracties voor de jeugd bedoeld zijn. Een feesttent is er voor de volwassenen die niet of nauwelijks gebruik maken van de kermisattracties. We doen dit als vriendengroep vrijwillig en zijn er ook niet op uit om er geld aan te verdienen. Het enige dat wij willen is een goed feest tijdens de kermis.”

De insteek van het tentfeest is een feest voor iedereen van 18 jaar en ouder, waarbij een activiteit voor de ouderen op zondag is inbegrepen. “We hopen op een aantal mega-gezellige dagen en avonden. Elke dag is er een gevarieerd programma, waar we momenteel nog hard aan werken.” Tom licht een tipje van de sluier op door te vertellen dat er op maandag een ouderwets matinee plaats vindt. “We zullen die dag op tijd beginnen met een ontbijt waar onze koks nu al recepten voor op aan het stellen zijn. We zorgen ervoor dat er tijdens de kermis non-stop vermaak zal zijn. Een tip voor de bezoekers is dus om alvast vrij te vragen bij de baas.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie