Synthese zoekt mas-plaatsen

14-7-2010 door: Redactie
Synthese is voor het volgend schooljaar op zoek naar nieuwe plekken voor maatschappelijke stages. Dit jaar hebben al zo’n 200 leerlingen van het Dendron College en het Citaverde College vrijwilligerswerk uitgevoerd voor hun maatschappelijke stage. Volgend schooljaar wordt dit aantal leerlingen verdubbeld.

De leerlingen moeten, om het maatschappelijke stagecertificaat te behalen, 30 uur vrijwilligerswerk doen. Vanaf het schooljaar 2011-2012 is het voor iedere leerling van het middelbaar onderwijs verplicht om tijdens zijn of haar schoolloopbaan een maatschappelijke stage te lopen.

Het voornaamste doel van een maatschappelijke stage is om jongeren, tijdens hun schooltijd, kennis te laten maken met de samenleving. Jongeren krijgen de mogelijkheid buiten school te leren en daarbij op een andere manier kennis te maken met de maatschappij. Ook kunnen jongeren door deze stage belangstelling ontwikkelen om zelf na hun studie vrijwilligerswerk te doen.
Organisaties of verenigingen die mogelijkheden hebben voor maatschappelijke stagiaires met bijvoorbeeld een leuk project of een activiteitendag kunnen zich aanmelden op www.horstaandemas.nl. Voor meer informatie kan gemaild worden naar horstmas@synthese.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie