Starter in de Regio Lotus ergotherapie

16-3-2017 door: Redactie
Bedrijf Lotus ergotherapie Eigenaar Merel Janssen Adres Mommesstraat 2 Plaats Sevenum Telefoon 06 43 18 78 48 E-mail info@lotusergotherapie.nl Website www.lotusergotherapie.nl Sector Gezondheidszorg Start Januari 2017

Activiteiten
Door een ziekte, handicap of beperking kunnen de normale, dagelijkse bezigheden ineens niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Het uit bed komen lukt niet meer zo goed, wassen en aankleden wordt lastiger of iemand is gevallen bij het opgaan van de trap. Lotus ergotherapie gaat samen met haar klanten op zoek naar mogelijkheden om de voor u betekenisvolle activiteiten zo lang mogelijk veilig en zelfstandig uit te voeren.

Ergotherapie draait om het concrete, praktische handelen van alledag. Lotus ergotherapie kanhelpen om zo zelfstandig mogelijk te blijven functioneren. Hierbij valt te denken aan problemen op het gebied van persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken, vervoer en het uitvoeren van werk en hobby’s. De behandeling kan bestaan uit training van vaardigheden, advisering of coaching. Ook kan Lotus ergotherapie zo nodig begeleiden bij de aanvraag van hulpmiddelen of voorzieningen en geeft zij advies over aanpassingen in de woon- of werksituatie. De kracht van ergotherapie is het slim gebruik maken van de mogelijkheden van elke cliënt, om op die manier de beperkingen te omzeilen.

Doelgroep
Lotus ergotherapie behandelt alle (jong-)volwassenen en ouderen die lichamelijke of cognitieve beperkingen ervaren en daardoor de alledaagse handelingen niet meer naar wens kunnen uitvoeren. Dit kan komen door een ziekte, trauma, handicap of overbelasting, bijvoorbeeld als het gevolg van dementie, neurologische aandoeningen of reuma.

Onderscheidend vermogen
Lotus ergotherapie is expert in het mogelijk maken van zelfstandig handelen. Elke cliënt is uniek en elke situatie is anders, de wens van de cliënt vormt dan ook het uitgangspunt van de behandeling. Lotus ergotherapie streeft ernaar om door middel van persoonlijke aandacht en kleinschaligheid het effect van de ergotherapeutische behandeling zo groot mogelijk te maken.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie