Sraar Smits loopt for LIFE

1-10-2009 door: Redactie
Op zondag 11 oktober aanstaande is het zover. Om 11.00 uur gaat de marathon van Eindhoven van start, ruim 42 km door de binnenstad. Hardlopen, deelnemen aan hele en halve marathons is booming; ontspanning door inspanning. Veel deelnemers nemen deel met een bijzondere aanleiding. Sraar Smits uit Sevenum loopt met een wel heel bijzondere intentie.

Halverwege 2006 werd bij hem kanker geconstateerd, de levens­verwachting werd op twee jaar geschat. Het is nu 2009 en Sraar traint intensief voor de marathon.

”Nu zijn we drie jaar verder en het gaat nog steeds goed. Als ik dan rondom me zie, hoe slecht het soms af kan lopen en hoe kort de tijd soms is die mensen nog krijgen, dan komt bij mij een gevoel van dankbaarheid naar boven. Dan ga je erg nadenken”, schrijft Sraar op zijn website.

Sporten was en is zijn hobby; zo ontstond bij hem het idee om een marathon te gaan lopen als sponsorloop. Sraar heeft twee doelen voor ogen. Hij wil laten zien dat het leven niet afgelopen hoeft te zijn als er kanker geconstateerd wordt.

Je kunt vechten voor een langere tijd. Sport kan daarbij een middel zijn. Als tweede wil Sraar geld inzamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds, het KWF. Voor het ontwikkelen van nieuwe medicijnen is geld nodig. Kanker blijkt ook steeds beter te genezen.

Wie met Sraar spreekt raakt onder de indruk van zijn hartstocht voor het leven, hij is een en al optimisme. Om zich goed voor te bereiden volgt hij een intensief trainingsschema. Meestal gaat het om 12 weken ­dagelijks trainen, afgewisseld met een enkele rustdag. Sraar volgt echter een schema van 18 weken. Hij traint al vanaf het begin samen met Petra van Rens en Annemie Hendrix; alle drie zijn ze lid van de Peelrunners. Ze zullen ook samen lopen in Eindhoven en samen de eindstreep halen. Chris Beurskens van het Loopcentrum in Horst draagt bij als coach. ”De trainingen samen verlopen geweldig, het schema staat op de site van de peelrunners”, zegt Sraar. Hij is onlangs de trotse opa geworden van zijn tweede kleinkind - Esmee - een extra stimulans om er voor te gaan.

De actie verloopt prima. Slagerij Ferry Janssen in Sevenum draagt bij met een braadworstenactie, deelnemers aan de Interchaletloop op Tweede Kerstdag betalen iets extra`s, dat verdubbeld wordt.
Maar er kan nog veel meer.

Er is een site met de uitgebreide ­beschrijving van de actie en de huidige sponsoren en begunstigers. Deze kan nog veel langer, draagt u ook bij? Over de beoogde eindtijd op zondag 11 oktober wil Sraar zich niet uitlaten. We wensen hem veel succes en goeds.

Zie ook www.sraarforlife.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie