Spookfactuur in omloop

21-6-2012 door: Redactie
Enkele ondernemers in Horst aan de Maas hebben de afgelopen weken een factuur ontvangen onder de noemer ‘MKB-registratieservices’. Ook Anja Hermkens uit Hegelsom ontving de factuur. Zij vertrouwde het zaakje echter niet en ontdekte dat het om een spookfactuur ging.

Volgens MKB Nederland kosten spookfacturen ondernemers een slordige 500 miljoen euro per jaar. De lieden achter deze omvangrijke fraude maken nog dagelijks slachtoffers. Zo ontving Anja Hermkens uit Hegelsom een spookfactuur. “In eerste instantie dacht ik dat het om een gewone factuur ging”, vertelt Anja. “Tot ik de kleine lettertjes las en merkte dat het om een offerte ging. Ik vertrouwde de zaak niet en heb de politie gebeld. De politie vertelde mij dat ze niets kon doen. Alleen ondernemers, die te goeder trouw de factuur hebben betaald en ontdekken dat ze gedupeerd zijn, kunnen aangifte doen.

” Inmiddels hebben enkele ondernemers in Horst aan de Maas een soortgelijke spookfactuur ontvangen. “De factuur lijkt heel echt, maar het viel mij ook op dat er geen contactgegevens, zoals een bezoekadres en telefoonnummer op stonden. Ik raad dan ook iedereen aan goed op te letten en dergelijke ‘facturen’ niet zonder meer te betalen.”

Op www.fraudemeldpunt.nl staat een overzicht van spooknota´s, die momenteel in omloop zijn.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie