Spies van tonijn

22-7-2010 door: Redactie
Wekelijks stelt Jan Cremers, chefkok van het Maashotel in Broekhuizen, een recept samen met goede en eerlijke producten uit de eigen regio. Hiermee maakt u een (h)eerlijke maaltijd, waarvan de smaak van de producten optimaal naar boven komt.

Spies van tonijn met verse citroen voor de barbecue

Benodigdheden: (4 personen)

  • 2 citroenen
  • 5 eetlepels (olijf)olie
  • 6 tonijnsteaks (à circa 110 gram)
  • 24 blaadjes verse salie
  • peper en zout
  • 4 metalen of houten spiesen

Bereiding:

  • pers 1 citroen uit. Boen de andere citroen goed schoon en snijd hem in 6 mooie plakjes. Snijd de plakjes in vieren;
  • klop in een kommetje één eetlepel citroensap met 3 eetlepels olie en peper tot een marinade;
  • snijd elke tonijnsteak in vier blokjes;
  • steek om en om 6 stukjes citroen, 6 stukjes tonijn en
    6 blaadjes salie aan de spiesen;
  • bestrijk de spiesen met marinade, leg ze op een bord en sprenkel de rest van de marinade erover;
  • leg de spiesen afgedekt circa 3 uur in de koelkast;
  • bestrijk de spiesen met de rest van de olie. Laat ze op een hete barbecue in circa
    4 minuten rondom bruin en van binnen bijna gaar roosteren. Strooi er zout en peper over.
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie