Sjors Verdellen verlaat VVV

1-4-2010 door: Redactie
Voetballer Sjors Verdellen zal de Venlose eredivisieclub VVV aan het einde van de competitie verlaten. Zijn contract loopt dan af. VVV heeft weliswaar nog een optie van een jaar op de voetballer, maar maakt daar geen gebruik van. Reden voor Verdellen uit te kijken naar een andere voetbalclub. HALLO zocht hem op in Horst, waar de in Lottum geboren voetballer nu woont.

Wanneer ben je voor VVV gaan voetballen?
“Ik ben bij de jeugd gekomen toen ik 9 jaar oud was. Ik voetbalde toen nog bij SV Lottum en ik mocht daarnaast nog twee keer per week bij VVV trainen. Toen ik 12 was, ben ik helemaal overgestapt naar VVV. Vijf jaar later, op mijn zeventiende, mocht ik met het eerste elftal meetrainen. Mijn profcontract kreeg ik toen ik 18 was.”

Voetballen bij een profclub betekent ook vaker trainen dan wanneer men bij een amateurclub speelt. Amateurclubs trainen gemiddeld zo’n twee keer per week. Bij profclubs ligt dat een stuk hoger. “Normaal gesproken trainen we zeven keer per week. Dat is een beetje afhankelijk van het wedstrijdprogramma. We spelen soms op vrijdag, dan weer op zaterdag, maar vaak ook op zondag. We passen onze trainingen daarop aan.”

De laatste tijd sta je niet meer in de basis bij VVV, hoe komt dat?
“Er is dit jaar veel concurrentie voor mijn positie. VVV heeft spelers als Patrick Paauwe en Maya Yoshida aangetrokken, waardoor verschuivingen in het elftal plaatsvinden. Ik knok hard voor een basisplaats, maar uiteindelijk bepaalt de trainer wie er mag spelen. De eerste helft van het voetbalseizoen heb ik nog regelmatig gespeeld, maar nu is dat inderdaad wat minder.”

Hoe is jouw relatie met trainer Jan van Dijk?
“De relatie met Van Dijk is goed, ook al ben ik niet altijd even blij met de keuzes die hij maakt bij een opstelling. Maar we kunnen goed met elkaar overweg en dat hoort ook zo. Misschien komt dat wel omdat mijn vriendin Silja het erg goed kan vinden met de vriendin van Jan van Dijk.”

Na jaren van trouwe dienst gaat Verdellen de Venlose voetbalclub verlaten. Al weet hij nog niet waar naartoe. “Nee, nog geen idee. Dat kan bij een club in Nederland zijn, maar ook het buitenland is mogelijk. Mijn zaakwaarnemers kijken wat voor mogelijkheden er zijn. Ik zal nog even geduld moeten hebben en afwachten. Ik ben nu 28, helemaal fit en hoop tot mijn 33e of 34e te kunnen blijven voetballen. Ik ga ervan uit dat ik een andere club vind.”

Verdellen staat bekend als een degelijke en betrouwbare verdediger. Hij is sterk in duels en heeft naast een goede tackle ook een uitstekende lange pass. Binnen de spelersgroep van VVV kunnen de spelers prima overweg met Sjors.

Tot slot de vraag aan Verdellen of VVV zich weet te handhaven in de eredivisie dit seizoen. “Jazeker, wij blijven in de eredivisie. Als we in de laatste vijf wedstrijden nog een paar puntjes pakken, dan zijn we veilig.” De tijd zal het leren. Afgelopen zondag verloor VVV thuis van PSV met 2-4.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie