Situatie postbezorgers iets verbeterd

26-7-2012 door: Redactie
In december 2011 berichtte HALLO over de verslechterde werksituatie van postbezorgers in Horst. Zij moesten vanuit een onverwarmde en slecht verlichte garagebox in de Loevestraat de post bezorgen. De situatie heeft zelfs geleid tot vragen in de raadsvergadering. Onze verslaggever nam opnieuw een kijkje bij de garagebox.
maskTop
Situatie postbezorgers iets verbeterd
maskBottom

“Het is wel verbeterd maar het blijft een waardeloze situatie”, vertelt een bezorger, die anoniem wenst te blijven. De verbetering betreft de plaatsing van rekken waar de bezorgers hun fietstassen op kunnen plaatsen.

“Op drukke dagen hebben we tot drie bezorgrondes per dag. Dan is het prettig als je tevoren de tassen kunt sorteren en klaar kunt zetten. Voorheen was dat vrijwel onmogelijk omdat de ruimte helemaal gevuld was met rolcontainers. Dan kon je letterlijk op straat je post uitsorteren.” In de ruimte is verder een bureautje geplaatst en een lamp aangebracht. “De verlichting is echter nog steeds belabberd. En het zou prettig zijn als er een kacheltje werd geplaatst voor de koudere periode.”

Het bericht van december 2011 over de situatie van de postbezorgers in Horst heeft geleid tot raadsvragen van de SP-fractie. In een reactie zegt vervangend fractievoorzitter Anthony van Baal eerst af te wachten wat PostNL intern met deze situatie gaat doen. “Het onderwerp garageboxen staat op de agenda van de volgende vergadering van de ondernemersraad van PostNL. Mocht er vervolgens verbetering in de situatie komen, die wij voor de bezorgers niet goed genoeg achten, dan onderneemt de SP alsnog actie.” PostNL zelf heeft nog niet gereageerd op vragen van HALLO.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie