Sint Sebastianus uit Sevenum wint 'D'n Um'

7-7-2018 door: Redactie
Schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum heeft op zaterdag 7 juli in het Belgische Ophoven het Oud Limburgs Schuttersfeest gewonnen en daarmee het bijbehorende beeldje D'n Um. De vereniging mag zodoende volgend jaar het schuttersfeest organiseren. Ze werden zaterdagavond in Sevenum gehuldigd.
maskTop
Sint Sebastianus uit Sevenum wint 'D'n Um'
maskBottom

In de finale ging het tussen Sint Sebastianus en Sint Petrus & Paulus Susteren. Het winnende zestal uit Sevenum bestond uit Henk van Rengs, Monique Janssen, Justin Hermkens, Tom Joppen, Hay Huijs en Erik Sturme. Volgens Monique Janssen werd het hele team overrompeld toen ze beseften dat ze gewonnen hadden. “Het was een geweldig moment dat echt onbeschrijfelijk was. Daarna werden we ook helemaal overspoeld met felicitaties en reacties. Dat maakt het ook erg bijzonder en onwerkelijk allemaal”, vertelt Jansen. Ook over een huldiging konden ze alleen nog maar dromen. Janssen: “Een paar jaar geleden hebben we het er wel eens over gehad, toen we op het terras hier in Sevenum zaten, hoe het zou zijn als we het OLS zouden winnen. En dan sta je nu ineens op de platte kar voor iedereen in Sevenum.”

Wethouder Han Geurts was ook in Ophoven aanwezig. “Het was heel spannend allemaal. Nadat Schutterij St. Lucia uit Horst en Schutterij St. Jan uit Grubbenvorst in de loop van de dag werden uitgeschakeld, zijn ze gezamenlijk Sevenum gaan aanmoedigen. Als één gemeente samen stonden wij achter Sevenum en de ontlading was dan ook ongelofelijk toen dat laatste bolletje geraakt werd.” Ook is hij zeer verheugd om het feit dat volgend jaar het OLS in Sevenum plaatsvindt. “Zeker in het kader van 800 jaar Horst aan de Maas in het komende jaar. Het had geen beter moment kunnen zijn. Het komt allemaal heel mooi samen op deze manier, ook voor Horst aan de Maas als gemeente.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie