Schutterijen gemeente presteren goed op OLS

8-7-2010 door: Redactie
Schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum en Sint Lucia uit Horst zijn door naar de volgende ronde op het OLS in Grubbenvorst. Beide schutterijen mogen zaterdag 10 juli opnieuw aantreden om deel te nemen aan het kavelen.
Het Horster zestal is zaterdag weer actief op het OLS-terrein

Het zestal van schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum was als eerste door naar de volgende ronde. Buksmeester Erik Sturme: "We hebben in vrij korte tijd de bölkes van de hark geschoten waardoor we nu mogen afkavelen. We waren nog maar net klaar met schieten toen het schiet­verbod van de eerste twintig schuts­bomen kwam. Voor schutterij Sint Lucia uit Horst werd dat een ander verhaal, zij moesten wel verkassen naar een andere schutsboom. Wij zijn pas naar huis gegaan nadat we zeker wisten dat onze Horster schutsbroeders ook door waren", aldus Sturme. Het schutterszestal van Sevenum bestaat uit: Vooropschutter Joyce Sturme, Lucille Goemans, Mart Pouwels, Nel Pouwels, Twan Goemans en Erik Sturme.

Ook het zestal van Sint Lucia uit Horst wist zich te plaatsen voor het kavelen. Schutterijvoorzitter Ger van Helden: "Ons zestal moest tijdens het schieten van schutsboom verkassen. Dat was wel vervelend maar uiteindelijk hebben we alle bölkes van de hark geschoten en mogen we zaterdag deelnemen aan het kavelen. Ik ben dan ook zeer tevreden." Het zestal van Sint Lucia uit Horst bestaat uit: Henk van Rengs, Loes van der Schoot, Marion Lenssen, Mariska Lenssen, Maikel van Helden en Harold van Zadelhoff.

Zowel Erik Sturme als ook Ger van Helden zijn zeer te spreken over het OLS. Ger: "Het was in één woord fantastisch. Ik kreeg ondanks de warmte kippenvel toen we door de straten van Grubbenvorst liepen. Een dikke pluim voor de organisatie", aldus Van Helden. Buksmeester Erik Sturme van Sint Sebastianus uit Sevenum: "Als ik de OLS-organisatie een punt mag geven wordt dat een 9,5. De verzorging tijdens de optocht was perfect. Rijen dik stonden de toeschouwers langs de route, wat een ambiance. We komen zaterdag dan ook graag terug."
In totaal komen er zaterdag 73 schutterijen naar Grubbenvorst voor het kavelen. Daarvan komen er 11 uit Noord-Limburg, 24 uit Midden-Limburg en 22 uit Zuid-Limburg. Uit Belgisch-Limburg komen nog 16 schutterijen naar het OLS-terrein. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie