Samenwerking Gaellus Open Air en Weistock

9-6-2011 door: Redactie
Aanstaande zondag organiseert OJC Gaellus in Tienray het jaarlijkse Gaellus Open Air. Eén week later is het jaarlijkse festival van de soos in Lottum: Weistock. Een reden voor de twee sozen om de handen ineen te slaan.
maskTop
Samenwerking Gaellus Open Air en Weistock
maskBottom

Na het lage aantal bezoekers wilde de organisatie van Weistock het dit jaar anders doen. Wouter Wagemans van de organisatie van Weistock: “Vorig jaar vond Weistock tegelijk met verschillende andere feesten plaats en was de opkomst laag. Dit jaar hebben we het festival enkele weken eerder dan normaal gepland, maar nu zaten we dus maar één week na Gaellus Open Air. We hebben toen geïnformeerd bij Gaellus of zij daar iets op tegen hadden.” Sjuul Stultjens, een van de programmeurs voor Gaellus Open Air: “Ik dacht meteen dat we daar wel iets mee konden doen. We kunnen elkaar beter helpen dan in elkaars vaarwater gaan zitten, toch?”

Gaellus Open Air was vorig jaar dan wel tevreden met het aantal bezoekers, maar manieren om de kosten te drukken zijn natuurlijk altijd welkom bij de organisatie. Zo hebben de organisaties overlegd over de programmering. Ronald Thijssen van de organisatie van Weistock: “We hebben wel eens dezelfde bands als Knorpop gehad, dat is natuurlijk saai voor de bezoekers. Door samen te werken voorkom je zulke dingen.” Maar niet alleen met de line-up hebben de sozen samengewerkt. Samen hebben ze een banner laten maken om beide festivals tegelijk aan te kondigen. Maurice Janssen, voorzitter van Gaellus Open Air: “En gaan we bijvoorbeeld posters plakken? Dan plakken we ook meteen een poster van Weistock erbij. En zij natuurlijk andersom. Ook wisselen we vrijwilligers uit om te tappen bij elkaar.”

Tot nu toe verliep de samenwerking vlekkeloos. Ook andere sozen worden bij de festivals betrokken: zo zijn dj’s van OJC Niks (Horst) en OJC Walhalla (Sevenum) ingehuurd om als pauze-dj stiltes te vullen met muziek. Wouter: “Ik heb eigenlijk geen idee waarom dit niet eerder is gebeurd!” Maurice: “We hebben het wel eens over een festival gehad met alle sozen in de omgeving, maar dat ligt nog ver in de toekomst.” Toch heeft de Lottumse soos Canix al vaker uitwisselingen gedaan: onlangs nog met KPJ Melderslo. “Wie weet is dit een start van sozen-samenwerking?”, aldus Sjuul. De samenwerking zorgt in ieder geval voor vernieuwing. Weistock is dit jaar gerestyled: een nieuw terrein (Rijhal Hoogveld), een tent minder en de entreeprijs omlaag. Gaellus Open Air zorgt voor een overdekt terrein, mochten de weergoden niet meewerken. Dreksbak volgt beide festivals met de webcam. Natuurlijk worden beide festivals zoals altijd weer prachtig aangekleed: “Gaellus Open Air heeft een vogel-bekendheden-boom! En Weistock heeft een snorrenspiegel!”

Gaellus Open Air vindt aanstaande zondag 12 juni plaats, de entree is gratis. Met onder andere Nobody beats the drum, Tenement Kids, Concubine en Hunting the robot. Weistock is zaterdag 18 en zondag 19 juni bij Rijhal Hoogveld in Lottum met beide dagen een entree van 7,50 euro. Hier spelen onder andere Plork en de Aannemers, Aux Raus, Three Amigos en Rammstein- en Foofighters-tributes.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie