Samen tegen de plastic soep

19-7-2018 door: Redactie
De SP streeft naar een eerlijke samenleving, maar ook naar een wereld waar we nog lang vooruit kunnen, zonder roofbouw en vervuiling. De laatste tijd worden we opgeschrikt door allerlei verhalen over de zogenaamde plastic soep.

Kilometerslange en metersdikke gebieden in oceanen en zeeën waarin grote hoeveelheden plastic zitten in de vorm van folies, flesje, dopjes, dekseltjes en dergelijke. Aanvankelijk alleen in de Stille Oceaan, daarna in de Middellandse Zee en recentelijk ook in de Noordzee. Dat dit niet goed is voor milieu, mens en dier zal duidelijk zijn. Wat kunnen we hieraan doen?

Vooral minder plastic gebruiken, zoals draagtasjes, en plastic op een goede manier opruimen. De SP heeft in maart van dit jaar een motie ingediend waarmee de gemeente Horst aan de Maas met andere gemeentes de overheid onder druk kon zetten om statiegeld op blikjes en flesjes in te voeren. In Duitsland blijkt dit goed te werken. Ook de Europese Unie is nu tot inkeer gekomen en is bezig met allerlei regels en verboden in te stellen voor allerlei nutteloze plastic producten, waaronder rietjes, en deze te vervangen door afbreekbare producten, zoals papier. Maar je kunt als overheid nog zoveel regels opstellen, de mensen moeten het toch doen. Dus wij ook. Daarom een oproep aan iedereen om van het verminderen van de plastic soep nu echt werk te gaan maken. Juist in de welverdiende vakantietijd kunnen we hier extra moeite voor gaan doen. Kom op, met zijn allen samen tegen de plastic soep.

Een prettige zomer toegewenst.

Bart Cox,
SP Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie