Zwembad De Berkel is prima zwembad

14-2-2018 door: Redactie
B&W wil een duur nieuw zwembad in de Kasteelse Bossen. CDA, Essentie en PvdA willen dat ook. De SP is vˇˇr behoud van zwembad De Berkel dat nog zeker twintig jaar meekan.

Voorafgaande aan de behandeling van het voorstel van B&W deelde de SP-fractie een ‘gouden medaille’ uit aan wethouders, CDA, Essentie en PvdA. In mijn betoog lichtte ik de ludieke actie toe. Ik meldde dat de drie partijen nu ‘hun’ gouden medaille hadden en dus niet meer voor prestige hoefden te gaan, maar nuchter de feiten op een rijtje konden zetten. En die feiten pleiten voor behoud van zwembad De Berkel.

PvdA, CDA en PvdA kozen eieren voor hun geld. Wijzend op ontbrekend ‘draagvlak’ tilden ze de besluitvorming over de verkiezingen heen. Een journalist van het dagblad concludeerde dat de drie partijen de kiezer ‘lieten zwemmen’. Volgens de SP heeft B&W alles in het werk gesteld om zwembad De Berkel zo negatief mogelijk af te schilderen en het nieuwe zwembad (een dure vierkante bak water, vooral ten behoeve van wedstrijdzwemmen) te beschrijven als een paradijselijk bad. De door het college van B&W aangeleverde cijfers waren daarbij niet echt overtuigend. Een vertegenwoordigster van zwemclub HZPC gebruikte als ultiem argument om te kiezen voor een nieuw zwembad dat de SP te veel vast blijft houden aan ‘het oude’ en bang was voor het moderne. Het opknappen en opfleuren van bestaande gebouwen is de laatste tijd ook heel modern. Voor de SP is het heel duidelijk: ‘zwembad de Berkel mót Bliêve’. Of de kiezers op 21 maart ook gaan zeggen ‘De Berkel mót Bliêve’, zal straks blijken in het stemhokje.

Bart Cox,
SP Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie