Ruitersportweekend Sevenum

25-2-2010 door: Redactie
Op zaterdag 8 en zondag 9 mei staat Sevenum in het teken van de landelijke ruitersport. Op het evenemententerrein in Sevenum verschijnen dat weekend pony's en paarden met hun ruiters en amazones aan de start. Dit unieke evenement wordt georganiseerd door Landelijke Rijvereniging Bucephalus en Ponyclub Die Sevenrijders uit Sevenum. Voor het eerst in de Sevenumse geschiedenis vinden dressuur- en springwedstrijden voor pony's en paarden plaats op dezelfde dag, op hetzelfde terrein.

De besturen van Bucephalus en Die Sevenrijders hebben de handen ineengeslagen en laten het concours hippique voor zowel paarden als pony's in hetzelfde weekend plaatsvinden. Hierdoor integreert de pony- en paardensport nog meer met elkaar. Bovendien is het nieuw dat het concours hippique voor paarden in hetzelfde weekend plaatsvindt als het concours hippique van de pony's.

Zo kunnen deelnemers en toeschouwers op hetzelfde terrein kijken naar pony's en paarden. De organisatie verwacht een grote deelname vanuit de hele provincie Limburg alsook vanuit Noord-Brabant.
Er verschijnen tijdens het concours hippique zo'n 2.000 combinaties aan de start, verdeeld over de zaterdag en de zondag.
Zaterdag 8 mei staat geheel in het teken van de springsport voor paarden, waarbij de jonge paarden speciale aandacht krijgen. Verder zijn er spring­rubrieken in diverse klassen. Zondag 9 mei wordt dan de grote dag, dan vinden er de gehele dag dressuur en springrubrieken plaats voor zowel pony's als paarden. Er wordt gestart vanaf de categorie Beginners. De meer gevorderde ruiters starten in de klassen Zwaar I en Zwaar II.

De voorbereidingen zijn dan ook al in volle gang en er wordt alles aan gedaan om er een geweldig evenement van te maken. Rudy Tegels, bestuurslid van Bucephalus: "Met name de veiligheid voor deelnemers en publiek krijgen grote aandacht. Er wordt gewerkt aan een overzichtelijke terreinindeling en een nauwkeurig wedstrijdschema zodat het publiek zich geen moment hoeft te vervelen. De organisatie wil het voor deelnemers en toeschouwers zo aantrekkelijk mogelijk maken."
Het ruitersportweekend in Sevenum biedt ponyruiters de perfecte mogelijkheid om ervaring op te doen op hetzelfde terrein waar het concours hippique voor paarden op plaatsvindt. Voor de ponyruiters is het geweldig om aan dezelfde wedstrijd te kunnen deelnemen als de volwassen ruiters. De ruiters van de toekomst kunnen hierdoor alvast de sfeer proeven van de paardenruiters. De overstap van pony's naar paarden wordt op deze manier enigszins vergemakkelijkt.

"Het ruitersportweekend in Sevenum wordt een prachtig hippisch festijn voor zowel deelnemers als toeschouwers. Een weekend waarbij jonge ponyruiters en ervaren professionals elkaar ontmoeten. Het beloofd één groot sportief feest te worden voor jong en oud," aldus Tegels. Naast de sport komt er ook een prachtig strodorp, met stands van diverse bedrijven. Reden genoeg het tweede weekend van mei te noteren in uw agenda.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie