Rozenshow eenmalig op Floriade

5-7-2012 door: Redactie
De Week van de Potroos, die normaal gesproken jaarlijks in Lottum wordt gehouden, vond afgelopen week plaats op het Floriadeterrein in Venlo. De rozenshow trok veel bekijks. Veel bezoekers kwamen speciaal naar het paviljoen ‘Close to green, closer to life’ om te genieten van de bloemenpracht en om zich door de vele vrijwilligers uit Rozendorp Lottum te laten informeren over de roos.
maskTop
Rozenshow eenmalig op Floriade
maskBottom

De Vaste Keuringscommissie (VKC) had de jurering van de 140 inzendingen van prominente rozenbedrijven uit Nederland en Duitsland op zich genomen. Daarnaast kon ook het publiek de rozen beoordelen. De Floriadebezoekers kozen uiteindelijk Rosa Nostalgie van Gebr. Seuren Rozenkwekerijen uit Lottum als mooiste potroos.

Op donderdag 21 juni trok de VKC vakjury erop uit om de rozenpartijen te voorzien van een waardeoordeel. Naast de keuring van de rozen waren er extra prijzen te behalen in de categorieën Potrozen, Roos in drie potten kleiner dan 5 liter en Roos in een pot groter dan 5 liter.

Bij de terrasrozen met een inhoud van meer dan 5 liter is de firma Frank Coenders uit Grubbenvorst met de eerste prijs naar huis gegaan. Hun donkerroze Rosa Berleburg werd door de jury beschreven als “compact en uniform met daarbij ook nog een uitzonderlijke bladkwaliteit.” Bij de kleinere maat pot ging Jos Smits Boom- en Rozenkwekerijen uit Broekhuizenvorst er met de eerste prijs vandoor. Zijn FlowerCarpetHeidetraum, gepresenteerd in een hanging basket, oogstte bij de jury veel lof door “de vele bloemknoppen, het mooie gewas en de juiste rijpheid van het geheel.”

Tijdens een speciale bijeenkomst op het Rozenfestival in augustus in Lottum worden de prijswinnaars van de keuring in het zonnetje gezet. Voor meer informatie, kijk op www.rozendorp.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie