Rode kruis start nieuwe EHBO-cursus

8-7-2010 door: Redactie
De Rode Kruis-afdeling Horst aan de Maas-Venray start dit najaar een nieuwe EHBO-cursus. De lessen voor deze cursus worden gegeven in het Rode Kruis-gebouw aan de Loevestraat in Horst en vinden plaats op woensdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur. De cursus bestaat uit twaalf lessen, waarvan de eerste op 20 oktober is, en een examen.

Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, geeft het Rode Kruis ieder jaar een EHBO-cursus waarbij deelnemers opgeleid worden tot EHBO'er. De cursus wordt geheel volgens de allernieuwste druk van het Oranje Kruis-boekje gegeven. De grondbeginselen als reanimatie, het stelpen van ernstige bloedingen en het omgaan met slachtoffers worden behandeld en beoefend. Ook hoort tegenwoordig het leren bedienen van een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij de cursusstof.

Hiermee kunnen levens gered worden na een hartstilstand. Na afloop van de cursus wordt de kennis getoetst met behulp van een examen. Als deze met succes afgerond wordt, ontvangen de cursisten het officieel erkende diploma Eerste Hulp.

Voor meer informatie: Riny Janssen, 077 398 41 33 opleidingen­@rodekruishorstSevenum.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie