Rode Kruis Horst behaalt 14e plek

15-7-2010 door: Redactie
Het Horster Rode Kruisteam heeft in Belgrado een veertiende plek behaald op de First Aid Convention Europe (FACE). Na de titel van het vorige Horster team in 1987 en een dertiende plaats in Eindhoven vorig jaar, is geen enkel Nederlands team boven plaats twintig geŽindigd. De Horster Rode Kruisploeg mocht afgelopen weekend Nederland vertegenwoordigen in ServiŽ nadat het team in september vorig jaar eerste werd op de Nederlandse Rode Kruis Eerste Hulp-wedstrijden.

In de Servische hoofdstad streden 26 landen van 8 tot en met 11 juli in drie categorieën om de Europese titel. Vorige week vrijdag vond in de Servische hoofdstad de opening van FACE plaats, gevolgd door een parade die eindigde bij het Kalmegdan fort. Op en rond het fort vonden alle wedstrijden plaats.

Afgelopen zaterdag werden de eerste hulpwedstrijden gehouden waarbij het team uit Horst een veertiende plaats wist te veroveren. “Dit is een heel goed resultaat. Je hoopt natuurlijk altijd op een stunt want we hebben er per slot van rekening bijna een jaar voor getraind. Toch zijn we erg tevreden”, zegt teamleider Rob Clabbers.

Dat het binnenhalen van de Europese titel moeilijk zou worden, was vooraf al duidelijk. Onder de deelnemende landen zitten teams die dagelijks met de EHBO te maken hebben. “En je hebt teams die zelfs tien dagen op trainingskamp zijn geweest voor de wedstrijden. We mogen dan ook trots zijn op wat we gepresteerd hebben in de opdrachten”, aldus Clabbers.

De casussen varieerden van het opvangen van slachtoffers van een treinongeval, tot een ongeval op een filmset met een explosie, waarbij acteurs gewond raakten. Ook was er een ongeval met een bus en een mijnongeval. Een belangrijk onderdeel tijdens de wedstrijden waarop gejureerd werd was een reanimatieopdracht.

Teamleider Clabbers kijkt tevreden terug naar de wedstrijden in Belgrado. “In de aanloop naar de wedstrijden in Belgrado hebben we een geweldige bult ervaring opgedaan. Daardoor zijn we gegroeid, niet alleen op Rode Kruisvlak, maar ook op persoonlijke vlak. Dit is iets waar we binnen het Horster Rode Kruis nog lang over napraten”, aldus teamleider Rob Clabbers.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie