Eerste editie Ride & Run

22-6-2017 door: Redactie
Bij Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg vond zondag 18 juni de eerste editie plaats van Ride & Run. Dit evenement werd georganiseerd door Ruitersportvereniging Haelen.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Op Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg vond zondag 18 juni Ride & Run plaats. Hierbij moesten deelnemers in teams van twee of drie met minimaal één paard en één hardloper een route van 5 of 10 kilometer afleggen. Dit evenement werd georganiseerd door Ruitersportvereniging Haelen.

Om 10.00 uur begonnen de eerste teams met rennen. Daarna startte om de drie minuten een team totdat om 11.15 uur alle 26 teams vertrokken waren. Ruud Pruijsten is een van de initiatiefnemers van de Ride & Run. Zij ving het idee op in Ermelo. “Onze ­ruitervereniging heeft al veertig jaar ervaring met de sport en we wilden de vereniging nieuw elan geven, wat meer aandacht voor de sport.”

Ruitersportvereniging Haelen heeft het evenement één keer eerder georganiseerd, maar toen kleiner. “We organiseerden het eerst voor elf eigen teams. Dat was vorig jaar. We kregen toen veel leuke reacties en wilden het daarom groter organiseren,” vertelt Pruijsten. De vereniging heeft toen De Peelbergen gecontacteerd en ook zij waren enthousiast over het idee. “Hier op de Peelbergen zijn alle voorzieningen aanwezig. Frank Laenen, exploitatiemanager van De Peelbergen, was ook meteen enthousiast omdat hij hiermee recreatie kon bieden en kon laten zien dat De Peelbergen ook open staat voor andere groepen dan alleen professionals.”

Aan het eind van de wedstrijd was er dan ook geen winnaar. De tijden werden wel genoteerd. Pruijsten: “Deelnemers willen toch wel weten welke tijd ze hebben gerend of gereden. Maar er is geen winnaar. Dit is puur voor de sport zodat het toegankelijk is voor iedereen.” Voor het evenement kwamen deelnemers uit zowel de omgeving als van veraf. “Er is zelfs een team uit Brunssum en uit Susteren, dat is toch een eind rijden.”

Het moeilijke aan de wedstrijd is het samen lopen van paard en hardloper. Zo bevestigen ook deelnemers Joyce van Cranenbroek en Calista Driessen. “De renner heeft het natuurlijk het moeilijkst, want dat is het meest vermoeiend. Maar er loopt er ook nog een langs je, en dat paard bepaalt het tempo.” Gaby Kuijpers kwam speciaal uit St. Oederode om met Monique Cornelissen de race te volbrengen. Zij kozen voor de route van 10 kilometer. Kuijpers: “Monique belde me of ik zin had om mee te doen, voor de lol. En het ging heel goed. Het is een heel leuk, laagdrempelig evenement. Jong en oud kan hier mee doen en ook jonge en oude paarden kunnen hier mee. Het moeilijke is dat het paard jouw tempo moet volgen, maar dat ging bij ons gelukkig goed.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie