Renée van Wegberg speelt in hitmusical Wicked

25-8-2011 door: Redactie
Musicalster Renée van Wegberg uit Horst is blij. Ze gaat vanaf 6 november als alternate van Willemijn Verkaik de rol van Elphaba, de groene heks, spelen in de hitmusical 'Wicked'. HALLO sprak met Renée aan de vooravond van haar welverdiende vakantie.
Fotografie Janey van Ierland

"Zonder in cliche's te willen vervallen: ik ben superblij met deze rol", vertelt Renée. "Nadat ik in twee rondes de auditie voor de rol van Elphaba had gedaan, kwam het verlossende telefoontje. Ik was tijdens de eerste ronde behoorlijk verkouden en heb alles op alles gezet om de rol te krijgen. "Na de rol als vertelster in de uitermate populaire musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat', die haar een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Award opleverde, is dit een volgende hoogtepunt in haar carrière. “Ik had de musical enkele jaren geleden al in New York gezien en was er helemaal weg van.” In Wicked gaat Renée afwisselend met Willemijn Verkaik de rol van Elphaba spelen. "Het is een zware rol, waarbij veel van je stem gevraagd wordt, want je moet vaak hoge tonen zingen. Daarnaast moet je in een musical ook nog acteren en dansen. Wist je overigens dat deze rol een van de meest begeerde hoofdrollen in de musicals van dit moment is?"

De voorbereidingen voor de musical zijn inmiddels in volle gang. Half september beginnen de repetities. “Het wordt hard werken, want de repetities zijn van ’s morgens tien tot ’s avonds zes uur, zes dagen in de week. Overdag repeteren en ’s avonds thuis verder studeren. Normaal heb je overdag vrij en kun je boodschappen en het huishouden doen. Dat wordt nu wat lastiger. Voor de Amerikaanse producers is het heel belangrijk dat de musical perfect wordt uitgevoerd. Het is toch een beetje hun kindje.” Naast Renée spelen Jim Bakkum en Chantal Janzen een hoofdrol in de musical. “Ik moet dan wel oppassen dat Chantal en ik geen Limburgs dialect met elkaar praten, want dan hebben de collega’s geen idee waar we het over hebben”, besluit Renée lachend.

De musical ‘Wicked’ gaat 6 november 2011 in première in het AFAS Circustheater in Den Haag. Wie wil weten op welke speeldagen Renée schittert in deze musical kan terecht op www.renee-online.nl 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie