'Blijvende aandacht voor lokale identiteit'

19-5-2017 door: Redactie
Met de nieuwe directeur Randy Habets en hoofdredacteur Gerard Pansier maakt Omroep Reindonk een frisse start. Ook nieuw is de samenwerking die de omroep en HALLO Horst aan de Maas verder willen uitdiepen.
maskTop
'Blijvende aandacht voor lokale identiteit'
maskBottom

Omroep Reindonk maakte eind vorig jaar een roerige tijd mee. Voormalig directeur Pieter Janssen werd ontslagen, nadat bleek dat hij onder meer informatie had verzwegen voor het bestuur en facturen had achtergehouden. Het bestuur besloot daarop een aantal wijzigingen door te voeren en op zoek te gaan naar een aparte directeur en hoofdredacteur, om zo de taken te scheiden. Randy Habets gaat zich als nieuwe directeur bezighouden met het stroomlijnen van de organisatie. De journalistieke inhoud van de omroep wordt de verantwoordelijkheid voor de nieuwe hoofdredacteur Gerard Pansier.

Randy Habets is sinds mei de nieuwe directeur. “Drie jaar geleden verhuisde ik voor de liefde naar Horst”, vertelt hij. “Ik kom oorspronkelijk uit de toeristische sector, maar was nu op zoek naar een nieuwe uitdaging in de omgeving.” De omroepwereld kende Habets niet zo goed. “De structuur van een organisatie met vrijwilligers trok me wel heel erg aan”, legt hij uit. “Hier zijn vrijwilligers met hart en ziel bezig en dat moeten we proberen op een zo professioneel mogelijke manier te organiseren.” De nieuwe hoofdredacteur Gerard Pansier komt daarentegen wel uit de omroepwereld. “Ik begon bij de lokale omroep in Middelburg en volgde daarna de opleiding tot programmamaker in Sittard.” Inmiddels werkt hij bijna 20 jaar bij Omroep Venlo en sinds een jaar versterkt hij de nieuwsredactie van Reindonk. “Ik begon hier ter ondersteuning van de vroegere directeur en als opleider van de tv-ploeg. Sinds deze maand ben ik hoofdredacteur van de nieuwsredactie.”

Winst maken is volgens de twee niet het belangrijkste doel van Omroep Reindonk. Habets: “We zijn geen commerciële onderneming, maar een stichting met vrijwilligers. Wij willen zo goed mogelijk de omgeving ondersteunen en de lokale identiteit van Horst aan de Maas onder de aandacht brengen.” Dat doel is met hun komst hetzelfde gebleven en een totaal andere koers dan voorheen zetten ze dan ook niet in. Pansier: “We gaan zeker vernieuwen, alleen al omdat het medialandschap natuurlijk continu verandert. Het gaat steeds beter met de omroep en die lijn willen we voortzetten. Onze voorganger is negatief in het nieuws gekomen, maar hij heeft zeker ook goede dingen betekend voor de omroep. Reindonk is onder zijn leiding flink gegroeid.” Verder wordt er de komende tijd stevig ingezet op kwaliteit en het opleiden van vrijwilligers. “En er zijn natuurlijk veel gesprekken over een toekomstige streekomroep voor de hele regio. We werken steeds meer samen met de omroepen uit de nabijgelegen gemeentes, bijvoorbeeld door nieuws uit te wisselen. Over vijf jaar zijn er waarschijnlijk geen losse omroepen meer. We zien die ontwikkeling niet als een bedreiging, omdat we juist in kansen denken. Maar we moeten wel goed onze eigen lokale identiteit blijven bewaren en bewaken om de borging in de samenleving te houden”, aldus de nieuwe hoofdredacteur.

Naast meer samenwerking met andere omroepen gaat Omroep Reindonk in de toekomst ook steeds meer samenwerken met dit nieuwsblad. “Een samenwerking met HALLO Horst aan de Maas past in deze tijd”, legt directeur Habets uit. “Het is een win-winsituatie waarin we met verschillende mediavormen elkaar kunnen versterken om een zo goed mogelijk nieuwsaanbod te leveren. We vullen elkaar aan.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie