Raymond Knops niet in Tweede Kamer

17-6-2010 door: Redactie
Het leek er in eerste instantie op dat Raymond Knops opnieuw in de Tweede Kamer terecht zou komen. Maar nu de voorkeursstemmen bekend zijn, blijkt dat Knops de 21e zetel in de Kamer net misloopt.

CDA-Kamerlid uit Meterik Raymond Knops stond bij de Kamerverkiezingen van 9 juni op de 23e plaats van de kieslijst. De partij kreeg echter slechts 21 zetels, maar door het vertrek van CDA-leider Jan Peter Balkenende en partijgenoot Jack de Vries zou Knops alsnog een plek in de Tweede Kamer krijgen.

Bij die telling was echter nog geen rekening gehouden met voorkeursstemmen. Sabine Uitslag had met 15.933 voldoende stemmen verzameld om ondanks haar 31e plek op de lijst toch in de Kamer te komen, ten koste van Raymond Knops op wie 4.310 werd gestemd. Als het CDA samen met VVD en PVV een coalitie gaat vormen, is de kans groot dat Knops alsnog in de Tweede Kamer komt doordat enkele CDA-Kamerleden dan worden doorgeschoven naar een post als minister of staatssecretaris.

In tegenstelling tot veel andere Limburgse gemeentes kreeg de PVV in Horst aan de Maas niet de meeste stemmen. Het CDA is in onze gemeente de winnaar met 25,5 procent van de stemmen, maar leverde wel flink in ten opzichte van de vorige Kamerverkiezingen. Ruim 20 procent van de kiezers stemde op de PVV, een verdubbeling. Landelijk winnaar VVD moest in Horst aan de Maas genoegen nemen met 16,6%.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie